19 juli 2024
Thumbnail voor MSC Cruises start bouw van meest milieu-geavanceerde schip tot nu toe

MSC Cruises start bouw van meest milieu-geavanceerde schip tot nu toe

GENÈVE - MSC Cruises is gestart met de bouw van de MSC Euribia, het meest milieu-geavanceerde vaartuig tot nu toe. De cruisemaatschappij zet hiermee een nieuwe stap vooruit in de toewijding van MSC Cruises aan ecologische duurzaamheid. Het schip komt in 2023 in de vaart en wordt het 22e schip in de vloot van MSC Cruises.


De MSC Euribia is het tweede schip in de vloot dat gaat varen op vloeibaar aardgas (LNG), de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal beschikbaar is. Net als de andere schepen van MSC wordt ook dit schip uitgerust met enkele van de nieuwste en meest geavanceerde technologieën en oplossingen om haar impact op het milieu te minimaliseren.

De start van de bouw werd gemarkeerd door een traditionele staalsnijceremonie in Saint Nazaire die de reder en de scheepswerf samenbracht. “Net als de Griekse godin Euribia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen, is het onze visie dat MSC Euribia de inzet van duurzame technologieën beheerst om ons kostbare mariene ecosysteem te beschermen en te behouden”, meldt uitvoerend voorzitter van MSC Cruises Pierfrancesco Vago. “Dit schip markeert een nieuwe mijlpaal in onze reis naar netto nul-impactoperaties en getuigt van onze toewijding om de volgende generatie milieutechnologieën te bevorderen en te ontwikkelen.”

MSC Cruises zegt zich in te zetten om ten minste drie toekomstige schepen van LNG te voorzien. Dit komt neer op een totale investering van meer dan drie miljard euro. De eerste van de drie, MSC World Europa, is momenteel in aanbouw in Saint Nazaire en zal in oktober 2022 in de vaart komen. De bouw van het derde schip zal begin 2023 van start gaan.