19 juli 2024
Thumbnail voor Na Schiphol breidt Qatar Airways ook op Brussel verder uit

Na Schiphol breidt Qatar Airways ook op Brussel verder uit

DOHA - Qatar Airways breidt komende winter het aantal passagiersvluchten naar Brussels Airport verder uit. Vanaf begin januari tot en met eind maart vliegt de maatschappij tien keer per week op de route tussen Doha en de Belgische hoofdstad.


Vorige winter waren dat in dezelfde periode nog negen vluchten per week. Naast de extra vlucht zit de capaciteitsgroei ook in het type vliegtuig dat wordt ingezet: waar vorig winter nog voornamelijk de 787-8 naar Brussel kwam, wordt komend jaar ook dagelijks de grotere A350-900 ingezet.

Deze zomer wordt er zeven keer per week op de route gevlogen, net als in de eerste twee maanden van het winterseizoen (november en december). Deze site heeft Qatar Airways gevraagd of er plannen zijn om volgend jaar zomer ook uit te breiden op Brussel, maar wacht nog op een reactie.

Schiphol
De maatschappij uit Doha is de laatste tijd ook flink aan het uitbreiden op Schiphol. Zo vliegt Qatar deze zomervakantie elf keer per week op de route naar Amsterdam, in plaats van zeven keer. Op bijna alle vluchten naar Schiphol zet het bedrijf de Boeing 777-300ER in.

Ook vliegt de Qatarese luchtvaartmaatschappij straks het hele winterseizoen tien keer per week op de Nederlandse route, in plaats van alleen in de laatste maanden van de winter zoals vorig jaar.