21 mei 2024
Thumbnail voor Negatief reisadvies voor steeds meer vakantiebestemmingen

Negatief reisadvies voor steeds meer vakantiebestemmingen

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd het reisadvies van verschillende vakantiebestemmingen te veranderen. Door een verhoging van het aantal besmettingen kleuren de Balearen, de Canarische eilanden, Portugal en Cyprus morgen van geel naar oranje.


Niet-noodzakelijke reizen naar deze bestemmingen worden hierdoor vanaf 16 juli afgeraden, ook als je volledig gevaccineerd bent. Gisteren maakte TUI al bekend de reizen tot en met 2 augustus naar de Balearen en de Canarische eilanden te schrappen. Onder de Balearen vallen Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera. Van de Canarische eilanden kleuren Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerte Ventura, La Gomera, La Palme en el Hierro oranje.

Ook Portugal en Cyprus krijgen van het ministerie vanaf morgen een negatief reisadvies. In Portugal kleurt het vaste land oranje. Madeira blijft daarentegen groen en ook voor de Azoren blijft een positief reisadvies gelden.

Reizigers die nu op deze bestemmingen zijn, moeten vanaf zondag bij terugkeer naar Nederland een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs laten zien en hoeven bij aankomst in Nederland niet in thuisquarantaine. Deze regel gold al voor het vasteland van Spanje en de regio’s rond Lissabon en de Algarve in Portugal, die nu al op oranje staan.