22 mei 2024
Thumbnail voor Ook Costa Cruises kondigt zomerprogramma in de Middellandse Zee aan

Ook Costa Cruises kondigt zomerprogramma in de Middellandse Zee aan

GENUA – Costa Cruises kondigt haar programma voor de aankomende zomerperiode aan. Met verbeterde gezondheids- en veiligheidsprotocollen vaart de rederij met verschillende schepen naar bestemmingen in de Middellandse Zee.


De Costa Smeralda en Costa Firenze varen in de westelijke Middellandse Zee, terwijl Costa Deliziosa en Costa Luminosa gaan varen in het oostelijke deel. De afvaarten van het Italiaanse bedrijf kennen verlengde verblijven in verschillende havens en organiseren excursies exclusief voor Costa gasten aan wal. Op deze manier kunnen gasten meer tijd doorbrengen in de aanleghavens.

De schepen bezoeken havens in Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland. De routes zijn toegankelijk vanuit dertien verschillende havens. De Costa Smeralda zal als eerste schip vertrekken op 1 mei die gasten meeneemt naar Italiaanse locaties op drie- en vierdaagse minicruises. Als alternatief kunnen gasten een langere versie van deze cruise boeken met een reisduur van een week.

De Costa Firenze start haar eerste reis op vier juli en volgt een volledige Italiaanse route naar onder andere Napels, Palermo en Messina. Van 12 september tot half oktober biedt dit schip ook internationale cruises van een week aan, met stops in Barcelona, Marseille en Ibiza.

In het oostelijke deel van de Middellandse Zee vaart de Costa Luminosa vanaf 16 mei uit naar voornamelijk Griekse bestemmingen zoals Corfu en Mykonos. Vanaf 26 juni hervat de Costa Deliziosa haar cruises met een route van een week met een route van Venetië, naar een verlengde stop in Mykonos, gevolgd door Katakolon, Corfu en Bari.