11 mei 2024
Thumbnail voor Op pad met Paul Strik, inkoper bij De Jong Intra Vakanties

Op pad met Paul Strik, inkoper bij De Jong Intra Vakanties

SCHIPHOL - Paul Strik is inkoper voor de bestemming Italië bij De Jong Intra Vakanties en heeft het geluk om voor zijn werk veelvuldig in Italië te zijn. Reisbizz Magazine nam contact met hem op om te vragen hoe een gemiddelde inkoopreis er uitziet. “Ik reis kriskras met de auto het hele land door.”


Ik rij naar Genua en pak vandaar uit meestal de ferry naar Palermo op Sicilië. Deze ferry overtocht duurt 24 uur en is heerlijk relaxed met overnachting in een eigen cabine. Zo kom ik uitgerust aan op Sicilië waar ik al onze partners weer ontmoet, we de afspraken voor het komende jaar vastleggen en ik op zoek ga naar nieuwe pareltjes.

Calabrië
Dan door naar Calabrië. Een streek die in Nederland nog vrij onbekend is met plaatsen met exotische namen zoals Capo Vaticano en Tropea. Tropea, is onlangs zelfs uitgeroepen tot het mooiste plaatsje van Italië. Boven op een klif gebouwd, met een prachtige historische binnenstad uitkijkend op de azuurblauwe zee, met witte zandstranden. ’s Avonds maak ik met een cocktail in een van de clubs aan het strand met de zonsondergang en zicht op Stromboli, een van de Eolische vulkanische eilanden, mijn bezoek compleet.

Primitivo wijnen
En dan weer door naar misschien wel mijn meest favoriete bestemming in Italië, Puglia, in de hak van de laars. Ook alweer zo’n gevarieerde streek met prachtige witte (meestal iets hoger gelegen, ommuurde) steden, prachtige zandstranden. Overal vind je masseria’s (oude boerderijen en landhuizen) die veelal prachtig verbouwd zijn tot kleinschalige landelijk gelegen accommodaties. Onlangs heb ik een nieuwe masseria ‘ontdekt’ die juist families met kinderen zal aanspreken (zie mijn tips). Puglia staat ook bekend om haar fantastische keuken en de heerlijkste Primitivo wijnen.

Daarom nog een ‘geheime’ tip van een toprestaurant waar je de allerbeste antipasti krijgt, ca. 11 voorgerechten, de een nog lekkerder dan de andere: Ristorante L’Agrumeto in Pozzo Faceto, nabij Ostuni.

Wil je weten naar welke regio Paul verder is gereist? Lees dan het hele verhaal in Reisbizz Magazine.