19 juli 2024
Thumbnail voor Proefvakantie van TUI en Corendon op het laatste moment afgezegd

Proefvakantie van TUI en Corendon op het laatste moment afgezegd

LIJNDEN - Dinsdag werd bekend dat de proefreis van Sunweb en Transavia groen licht heeft gekregen. Ook TUI en Corendon hadden een proefvakantie georganiseerd, maar die moest last minute afgezegd worden vanwege de toenemende coronabesmettingen op Curaçao.


Op 12 april aanstaande vertrekt het vliegtuig met 189 reizigers naar Rhodos voor de proefvakantie die is georganiseerd door Sunweb en Transavia. In dezelfde periode zou ook een proefreis worden uitgevoerd door TUI in samenwerking met Corendon. “De reis naar Curaçao was zo goed als geregeld”, laat woordvoerster van Corendon Audrey Denkelaar aan deze site weten. “Door de toenemende besmettingen op het eiland moesten we de reis op het laatste moment cancelen.”

Tijdens de reis van TUI en Corendon zouden de reizigers meer bewegingsvrijheid hebben. “Op die manier zou de pilotreis naar Rhodos, waar reizigers in een bubbel leven, naast onze reis getest kunnen worden om te kijken wat de verschillende effecten zijn”, vervolgt Denkelaar. “Voor de reizigers naar Curaçao zou het een interessantere reis zijn omdat ze daar meer over het eiland zouden mogen bewegen.” Reizigers zouden met een vliegtuig van TUI vliegen naar het eiland en verblijven in een Corendon hotel.

Weinig bekend
TUI en Corendon zijn nu druk in overleg met het RIVM en de overheid om een volgende testreis te organiseren. “Hier is verder nog weinig over bekend, maar we zijn opzoek naar een bestemming dichterbij”, vertelt Denkelaar. “We hopen dat de reis eind april plaats kan vinden, maar dat is allemaal afhankelijk van de gesprekken met de overheid en de omstandigheden rondom de pandemie.”