23 mei 2024
Thumbnail voor Reismedia zamelt geld in voor MS-fonds tijdens Vierdaagse van Mallorca: ‘Een oplossing is er nog niet’

Reismedia zamelt geld in voor MS-fonds tijdens Vierdaagse van Mallorca: ‘Een oplossing is er nog niet’

Over enkele dagen vertrekt Reismedia, de uitgever van titels Zakenreisnieuws, Luchtvaartnieuws, Reisbizz en Trip Talk, naar Mallorca om daar deel te nemen aan de Vierdaagse van Mallorca. Reismedia loopt mee om geld op te halen voor het MS-fonds. "Een oplossing voor MS is er (nog) niet."

“Er zijn in Nederland 25.000 mensen met MS en daar komt iedere dag iemand met de diagnose MS bij”, vertelt het Stijn Nooteboom van het MS-fonds. “Daarbij is MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er bestaan medicijnen die de ziekte kunnen remmen, maar een oplossing voor MS is er (nog) niet.” Het fonds subsidieert onderzoeksprojecten naar de oorzaken en oplossing van MS. “Hoe meer we weten over het ontstaan van MS, hoe beter we kunnen bepalen wat MS kan stoppen.”

Hoofdredacteur Natasja Hoogstede licht toe waarom Reismedia heeft gekozen voor het MS-fonds: "Het is belangrijk een steentje bij te kunnen dragen aan onderzoek naar MS, aangezien we binnen ons team ook te maken hebben met familieleden die door deze ziekte worden getroffen. Tegelijk geeft het deze teambuilding activiteit een nobel doel. En natuurlijk willen wij met het team een zo hoog mogelijk bedrag ophalen. Help je ons door een donatie te doen?"

Doneren aan het MS-fonds kan via deze link.

Vierdaagse van Mallorca
Jolanda de Koning van Apollo at Home organiseert mede de workation voor Reismedia en zegt er het volgende over: “De Wandelvierdaagse van Mallorca is zó leuk. Het is kleinschalig en de sfeer is daardoor altijd super goed.” Het is nu voor de derde keer dat het evenement plaatsvindt in Cala Ratjada. “Dit dorpje leent zich heel goed voor de vierdaagse. Met verschillende barretjes, strandjes en restaurantjes is dit gezellige dorp de perfecte plek om na de wandeling nog even een drankje te doen. De organisatie heeft dit jaar op elke dag live muziek geregeld dus kunnen de voetjes na elke etappe nog even van de vloer.”

Tip
Jolanda deelt nog een tip voor de mensen die ook naar Mallorca reizen om de Vierdaagse te lopen. “Zorg ervoor dat je zelf een goede waterfles meeneemt die je elke dag kan gebruiken. Zo gebruiken we minder plastic tijdens het evenement en dat is alleen maar goed!”