21 februari 2024
Thumbnail voor RIU heropent alle hotels op het Amerikaanse continent

RIU heropent alle hotels op het Amerikaanse continent

SCHIPHOL - De Spaanse hotelketen RIU heeft de heropening van alle hotels in Amerika voltooid. De keten, die als belangrijke troef geldt in het reisaanbod van touroperator TUI, heeft met de aankondiging van de heropening van hotels in Mexico, Jamaica, de Dominicaanse Republiek en Panama alle hotels in Amerika geopend.


“Het zal nog een hele tijd duren voordat we de strijd als gewonnen kunnen beschouwen, maar met onze kenmerkende voortvarendheid en optimisme zetten we in op een maximale heropening van onze hotels”, schrijft RIU Hotels CEO Luis Riu in een blog. De deuren van alle 42 hotels die RIU op het Amerikaanse continent heeft, zijn dus weer geopend. Zo heeft RIU hotels in Mexico (20), Jamaica (6), de Dominicaanse Republiek (6), de VS (3), Aruba (2), Costa Rica (2), Panama (2) en de Bahamas (1) heropend.

Ondanks dat de reizen tussen Europa en Amerika nog niet erg op gang zijn gekomen, werkt volgens Riu de klantenkring in de Verenigde Staten erg goed. “Zij zijn nooit gestopt met reizen, maar sinds de vaccinatiegraad weer is gestegen, is een opleving van de boekingen geconstateerd”, vervolgt de CEO.

Met de heropeningen in Amerika en een deel in Europa (Spanje (8), Bulgarije (4) en Ierland (1)) heeft RIU 76 van haar honderd hotels wereldwijd open, nadat alle hotels in maart 2020 moesten sluiten als gevolg van de pandemie. “Ik wil aan de hotels die nog niet open kunnen vanwege een gecompliceerdere situatie, een boodschap van aanmoediging sturen”, aldus Riu. “Voor ons is het doel alle hotels te heropenen en we zullen niet rusten tot we dat doel hebben bereikt.”