27 mei 2024
Thumbnail voor Run op PCR-tests met internationaal reiscertificaat na uitlekken versoepeld reisadvies

Run op PCR-tests met internationaal reiscertificaat na uitlekken versoepeld reisadvies

AMSTERDAM - Na het uitlekken van de informatie over het schrappen van het algemene ‘oranje’ reisadvies, ziet Spoedtest.nl sinds gisteren een ware run op PCR-tests met een internationaal reiscertificaat. “Nederlanders boeken massaal hun vakantiebestemming én een bijbehorende testafspraak.”


In de persconferentie van vanavond kondigen premier Rutte en minister De Jonge volgens Haagse bronnen aan dat het wereldwijde 'oranje' reisadvies dat geldt tot 15 mei, na die datum wordt geschrapt. Het oude systeem met de kleurcodes keert weer terug, waardoor het aannemelijker is dat er deze zomer weer gereisd kan worden.

“Onze servers konden de vraag gisteravond bijna niet meer aan, er was een toename van maar liefst 300 procent te zien”, meldt Rasmus Emmelkamp, medeoprichter en CEO van Spoedtest.nl. “We verwachten dat de komende weken enorm druk worden, dus we hebben een dubbele bezetting achter de hand om iedereen op tijd te kunnen voorzien van een test met internationaal reiscertificaat. Met indien gewenst zelfs een uitslag dezelfde dag nog.”

Erken reiscertificaat
Om naar het buitenland te reizen, dienen reizigers voor verschillende landen een negatieve PCR-testuitslag bij zich te hebben met een erkend reiscertificaat die niet ouder is dan 48 of 72 uur voor aankomst. “Mensen namen het zekere voor het onzekere en boekten gelijk na het uitlekken van het nieuws een afspraak in om hun gezin te laten testen, zodat ze straks zeker weten op vakantie kunnen”, aldus Emmelkamp. In de meer dan zeventig vestigingen van Spoedtest.nl ontvangt men de uitslag van een sneltest binnen dertig minuten en de uitslag van een PCR-test na enkele uren, inclusief een wereldwijd erkend reiscertificaat.