16 juni 2024
Thumbnail voor Titia Doornbos Clevering op Vakantiebeurs: ‘Veel mensen weten niet van het ZRA-bestaan af’

Titia Doornbos Clevering op Vakantiebeurs: ‘Veel mensen weten niet van het ZRA-bestaan af’

De Vakantiebeurs zit er weer op en veel Nederlanders zijn voorzien van informatie voor hun vakantieplannen dit jaar. Titia Doornbos Clevering stond afgelopen vrijdag in één van de TUI at Home-stands om de bezoekers te woord te staan. Reisbizz belde met Titia over hoe het is verlopen.

TUI at Home had in totaal drie stands waarvoor de ZRA’s zich konden inschrijven om er een dag te staan. “Sommige vinden het niet leuk of hebben er de tijd niet voor. Anderen vinden het fantastisch en maken tijd vrij in hun agenda. Over het algemeen zijn de TUI at Home ZRA’s enthousiast om op de beurs te staan.” Voor Titia was dit het tweede jaar dat ze in de stand stond. “Ik vind het heel leuk. Vooral om met mensen te kletsen en aan te horen wat hun plannen zijn. Wel zie je dat er heel veel shoppers zijn en dat mensen bijvoorbeeld kijken naar het soort organisatie waarbij ze willen boeken.”

Of de dag succesvol is geweest qua boekingen, durft Titia nog niet te zeggen. “Je hebt hele leuke gesprekken met klanten, maar het is altijd afwachten. Je weet niet waar mensen gedurende de dag nog meer geweest zijn. Tot nu toe heb ik er een aantal boekingen uitgehaald.” Over het algemeen gezien, waren de TUI at Home-stands volgens Titia een groot succes. “Ook de andere ZRA’s die een dag in de stand stonden, hadden enorm veel aanloop. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat wisten mensen aan de lopende band de stands te vinden. Op bepaalde momenten werd er zelfs een rij gevormd.”

Onwetendheid
Titia heeft gemerkt dat bezoekers niet alleen met TUI-gerelateerde vragen naar de stand kwamen. “Mensen hadden hele specialistische vragen. Dat maakt het juist heel leuk. Van vragen over Jamaica tot wat het verschil is in safari in Tanzania, Kenia of Zuid-Afrika. Maar ik heb ook kunnen uitleggen wat de meerwaarde en kracht van een ZRA is.” Titia merkte dat bij veel bezoekers onwetendheid is over het ZRA-schap. “Veel mensen wisten niet eens dat het bestond of wat we doen. Ze denken dat het veel duurder is om zo’n persoonlijk advies te krijgen. Ook weten ze niet hoeveel kennis wij in huis hebben en hoeveel wij zelf op reis zijn, waardoor we die kennis steeds uitbreiden. Mensen waren hier echt verbaasd over.”

Titia was ook aanwezig op de vakdag afgelopen woensdag. “Dan is het vooral veel kletsen met iedereen. Ik word er zelf heel hebberig van, dus ik heb niet te veel rondgelopen op de beurs. Ze zien me thuis alweer aankomen, met wéér een nieuwe bestemming op de bucketlist”, sluit Titia lachend af.