14 juli 2024
Thumbnail voor TUI Care Foundation steunt UNICEF met vaccinatiecampagne Kaapverdië

TUI Care Foundation steunt UNICEF met vaccinatiecampagne Kaapverdië

RIJSWIJK - De TUI Care Foundation zet zich samen met Unicef in om een positieve bijdrage te leveren om gelijke toegang tot vaccins voor iedereen te realiseren. Met deze vaccinatiecampagne in Kaapverdië proberen zij samen de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Het gezamenlijke initiatief ondersteunt de huidige vaccinatieplanning. Daarnaast wordt er een landelijke communicatiecampagne gestart.


De campagne zal zich richten op het informeren van de lokale bevolking over de risico's van het virus en het belang van vaccinatie. Kleine eilandstaten in ontwikkeling zoals Kaapverdië zijn bijzonder kwetsbaar gebleken. Sinds het uitbreken van de pandemie staat deze bestemming voor ongekende uitdagingen. Door reisbeperkingen en terugval van het toerisme hebben veel burgers hun inkomsten zien wegvallen, terwijl ze tegelijkertijd voor de moeilijke taak staan het virus te bestrijden.

Ondersteunen van lokale bevolking
“Het ondersteunen van de lokale bevolking op vakantiebestemmingen vormt de kern van het werk van de TUI Care Foundation. Samenlevingen waarin toerisme een belangrijke rol speelt, zijn over de hele wereld enorm getroffen door de pandemie, dit geldt met name voor de meest kwetsbare mensen. Vaccinatie is de sleutel tot het beëindigen van de COVID-19-crisis. Daarom is het essentieel iedereen de kans te geven zich te laten vaccineren. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan de vaccinatiecampagne op Kaapverdië en daarmee Kaapverdianen een betere kans kunnen geven om zichzelf en de mensen om hen heen te beschermen tegen het virus”, aldus Thomas Ellerbeck, voorzitter van het bestuur van de TUI Care Foundation.

Gezamenlijke initiatieven
Dankzij gezamenlijke initiatieven, bilaterale samenwerking en internationale partnerschappen, onder meer met de TUI Care Foundation, heeft de overheid haar vaccinatiedoelstelling in 2021 verhoogd van 70% naar 85% van de in aanmerking komende bevolking.
De TUI Care Foundation zet zich sinds 2018 in voor de ondersteuning van UNICEF-programma's, via noodhulpinitiatieven en educatieve programma's voor kansarme kinderen.