10 mei 2024
Thumbnail voor TUI: Merendeel passagiers kiest ervoor om op La Palma te blijven

TUI: Merendeel passagiers kiest ervoor om op La Palma te blijven

RIJSWIJK - Reisorganisatie TUI houdt nauw contact met reizigers die op het Canarisch eiland La Palma verblijven. Een aantal reizigers zijn door de lokale autoriteiten geëvacueerd na de vulkaanuitbarsting van afgelopen weekend, terwijl reizigers in hotels aan de andere kant van het eiland vooralsnog geen hinder hebben ondervonden.


Gisteren is er contact geweest met de reizigers die uit hun hotel zijn geëvacueerd door de lokale autoriteiten. Sommigen verblijven in een ander hotel op La Palma en anderen zijn per ferry naar een hotel op Tenerife gebracht. In een aantal gevallen heeft men geen koffer of paspoort meer. “Wij hebben hen de mogelijkheid geboden zo snel mogelijk naar huis te gaan. Het merendeel van hen koos er echter voor om te blijven tot hun geplande terugreisdatum”, meldt Petra Kok, woordvoerster van TUI.

“Vanzelfsprekend volgen wij de ontwikkelingen op de voet. Een vakantie moet aangenaam maar vooral ook veilig zijn”, vervolgt ze. “De eerstvolgende geplande vlucht gaat woensdag. Met de mensen die naar het nu gesloten hotel Sol La Palma zouden gaan, nemen wij contact op om samen met hen een oplossing te vinden. Zij kunnen omboeken naar een ander hotel, andere bestemming of kosteloos annuleren.”