26 mei 2024
Thumbnail voor Wandelen op Mallorca met Yvonne Bloemers

Wandelen op Mallorca met Yvonne Bloemers

Als deelneemster aan de Vierdaagse van Mallorca deelt Yvonne Bloemers, eigenaresse van TravelXL in Schaijk, haar ervaringen over dit unieke wandelevenement op het Spaanse eiland Mallorca. Het team van Reisbizz nam ook deel aan de Vierdaagse en liep Yvonne tijdens de warming-up tegen het lijf.

Loop je de Vierdaagse net als ons voor de eerste keer?
“Het is niet de eerste keer dat ik de Vierdaagse op Mallorca loop, maar mijn derde keer. Eigenlijk had ik al veel eerder willen meedoen, voordat corona de wereld op zijn kop zette. De start van het evenement was verschoven van een plek in de buurt van Palma, naar slechts een half uurtje rijden van ons huis in Porto Cristo. Maar door de pandemie moesten mijn plannen worden uitgesteld. Gelukkig kon ik in 2021 eindelijk van start gaan, en sindsdien loop ik elk jaar mee. En wat het nog specialer maakt, is dat ik dit samen met goede vrienden doe.”

Wat heeft je het meest verrast?
“Het meest verrassende aspect van deze Vierdaagse is telkens weer het ontdekken van nieuwe plekjes op een eiland dat ik dacht door en door te kennen. Hoewel ik de omgeving vrij goed ken, zijn er altijd verborgen juweeltjes waardoor ik me steeds opnieuw verbaas over de pracht van Mallorca.”

Maar laten we eerlijk zijn, elke lange wandeltocht brengt momenten van uitdaging met zich mee. “Voor mij was dat ongetwijfeld op de derde dag, een donderdag die gekenmerkt werd door aanhoudende regen. De laatste 5 kilometer waren een ware test in de stromende regen, maar opgeven was geen optie. En zoals altijd, na een warme douche en een goed glas wijn, overheerst een gevoel van voldoening dat ik de uitdaging heb doorstaan."

Wat wil je zeggen tegen degenen die overwegen om de Vierdaagse van Mallorca te lopen?
“Ga ervoor en geniet van het wandelen en van de gezelligheid onderweg. Een afstand van 15 kilometer is perfect haalbaar en biedt voldoende tijd om te genieten van de prachtige omgeving en de leuke gesprekken met medewandelaars. Bovendien, omdat het georganiseerd wordt door Nederlanders, is er altijd een feestelijke sfeer aan het einde van de dag, perfect om de prestatie te vieren.”

Wat maakt dit wandelevenement anders dan anders?
“Wat deze Vierdaagse echt anders maakt dan andere wandelevenementen is de intieme sfeer. Het kleinschalige karakter zorgt ervoor dat je steeds dezelfde gezichten tegenkomt. In vergelijking met grootschalige evenementen zoals de Vierdaagse van Nijmegen, voelt het bijna als een familiebijeenkomst.”

Heb je onderweg nog interessante aspecten ontdekt op Mallorca die je niet had verwacht? Je hebt immers een tweede huis op dit prachtige eiland.
“De wandeltocht is op een half uur rijden van ons huis maar hier is de omgeving weer net wat anders. Er is veel afwisseling. Zo kom je op een gezellig terras in Capdepera waar een Nederlandse eigenaar zit (een Limburger) die daar een leuke zaak heeft en dan denk ik: 'Weer een leuk koffietentje om met mijn gasten naartoe te gaan.' Ook hebben we gewandeld van Cala Mesquida naar Cala Radjada. Een mooi wandelpad waarvan ik niet wist dat het te belopen was en dan zie ik ook een hotel waarvan ik denk: 'Mooi plekje, moet ik onthouden om het mijn klanten te adviseren' en zo ben je toch ook weer met je werk bezig.”

Hoe ben je betrokken bij de organisatie?
“Omdat het op Mallorca is en ik ook veel mensen ken, heb ik de organisatie aan Nancy Boerboom gekoppeld. Nancy woont op Mallorca en komt uit Nederland. Samen met haar heb ik fietsreizen op Mallorca georganiseerd en nu heb ik haar weer aan deze organisatie gekoppeld. Zij deed 's morgens de warming-up. Daarbij heb ik zelf ook klanten geboekt die mee hebben gewandeld. Ik vind het fijn om hierbij betrokken te zijn en het te regelen voor mijn klanten. Het is dan ook weer bijzonder dat je elkaar hier weer ziet.”

Wil je nog iets kwijt?
“Mallorca is en blijft een prachtig eiland. Dat is wat je terug hoort van de wandelaars, dat ze er zo verrast over zijn omdat de meeste mensen het eiland kennen van El Arenal. Maar ik zeg altijd: Ibiza is hip maar Mallorca is leuker!”

Het team van Reisbizz liep op Mallorca mee met de Vierdaagse om geld in te zamelen voor het MS-Fonds. Wil jij nog doneren voor het fonds? Klik dan op deze link.