17 april 2024
Thumbnail voor Zuid-Afrika zet zichzelf op de kaart met nieuwe campagne: ‘Live Again’

Zuid-Afrika zet zichzelf op de kaart met nieuwe campagne: ‘Live Again’

AMSTERDAM - ‘Live Again’, dat is de boodschap die South African Tourism uit wil dragen in de nieuwe campagne om Zuid-Afrika weer op de kaart te zetten. Tijdens een netwerkevenement in The Loft in de A’DAM Toren Amsterdam presenteerde het verkeersbureau de nieuwe campagne. Reisbizz.nl was aanwezig tijdens de live lancering.


“We willen Zuid-Afrika weer top of mind maken”, begint Abby Jacobs, Marketing & Communications Manager Netherlands van South African Tourism, de presentatie. In de ‘Live Again’ campagne staan de Zuid-Afrikaanse locals centraal die hun persoonlijke tips geven voor een reis naar het land. “Van ’s nachts snorkelen tot de beste surfspots en van de ultieme wilde dieren ervaring tot ziplinen door de natuur. Met de ‘Lekker Local Tips’ laten de locals zien waar je echt moet zijn en wat je echt moet zien”, aldus Jacobs.

Locals
De campagne is bedoeld voor de Noord-Europese markt en gaat donderdagochtend live. In juli lanceert het toerismebureau daarnaast een kaart waar gemakkelijk alle local tips te vinden zijn. “Lokale partners in Zuid-Afrika helpen ons met het verzamelen van de tips. Met de campagne willen we laten zien dat Zuid-Afrika een veilige bestemming is om weer naartoe te reizen”, stelde Belu Mabandla, Hoofd voor de Noord-Europese Hub van South African Tourism.

Manbandla vertelt daarnaast dat het toerismebureau van plan is om binnenkort reisagenten mee te nemen tijdens verschillende trips naar Zuid-Afrika en het land te promoten, maar zich nu vooral richt op de grotere organisaties. “We zijn klaar om de toeristen te ontvangen. Toerisme is erg belangrijk voor Zuid-Afrika en met het uitdragen van de veiligheidsmaatregelen en -protocollen neemt de regering het uiterst serieus om de drempel voor toeristen zo laag mogelijk te houden.”

Vanuit The Loft in de A'Dam Toren heb je mooi uitzicht over Amsterdam.

Schrappen testplicht
Toch hebben Nederlandse toeristen hun weg naar Zuid-Afrika ook tijdens de coronacrisis gevonden. “Zuid-Afrika opende de grenzen al in augustus 2020”, vertelt Excellentie Ambassadeur Madonsela desgevraagd. “Gedurende de crisis zijn de Nederlanders de toeristen geweest die ons land het meest hebben bezocht. We hopen dat die aantallen nu alleen nog maar meer zullen toenemen.”

Momenteel geldt voor Zuid-Afrika vanuit Nederland een geel reisadvies. Ook is het vooraf aan een reis naar Zuid-Afrika nodig om een negatieve PCR-testuitslag te tonen. Volgens de Zuid-Afrikaanse Ambassadeur zijn er wel plannen in het vooruitzicht om die te schrappen. “Er wordt veel gepraat over het schrappen van die testplicht. Volgens een groot deel is het niet meer nodig, maar er wordt nu gewacht op het juiste moment om die maatregel af te schaffen.”