21 juni 2024
Thumbnail voor Arjan Kers (TUI) over de zomervakantie

Arjan Kers (TUI) over de zomervakantie

Er komen, zo lijkt het, langzaam wat versoepelingen voor de Nederlandse samenleving aan. Kunnen we snel weer op (mei)vakantie? “
Er zijn veel sectoren die staan te trappelen om open te gaan. Wij zijn er eentje van. Of de meivakantie al perspectief biedt zal afhangen van de gezondheidscijfers in Nederland en de volgorde die de overheid kiest. Ik verwacht niet dat we in de meivakantie al naar het buitenland op vakantie mogen. Het advies zal naar alle waarschijnlijkheid het vakantie vieren binnen Nederland stimuleren. En wellicht wel delen van het Koninkrijk zoals Curaçao.”

Biedt de zomer meer perspectief?
“We zijn optimistisch dat we een relatief normale zomer kunnen hebben. Als het merendeel van de Nederlanders op 1 juli zijn eerste vaccinatie heeft gehad kan de overheid er niet aan ontkomen om ook de reisadviezen aan te passen. Alle protocollen zijn op orde dus veilig en verantwoord kan. Ik verwacht niet dat reizen buiten de EU zal zijn toegestaan. Maar ben hoopvol voor het reisadvies binnen de EU. Uit onderzoek van de GfK weten we dat de meeste Nederlanders (84 procent) staat te trappelen om weer op vakantie te mogen.”

Maar kan dat weer veilig?
“Jazeker! De reisorganisaties en reisbureaus zijn er klaar voor om deze zomer mensen een fijne, verantwoorde én veilige vakantie te bezorgen. Dat dit mogelijk is, is vorige zomer gebleken met verplicht testen en strikte maatregelen tijdens de reis en het verblijf. We hebben alle protocollen voor de hele klantreis op orde. En we kijken nu met de overheid of we in een fieldlab deze ook kunnen beproeven. Als iedereen zich ook aan de regels houdt die op de bestemming gelden dan kan vakantie vieren veilig en verantwoord.”

Over veilig gesproken: wanneer gaan jullie weer met de Boeing 737 MAX vliegen?
“We willen een mooi zomerprogramma vliegen en daar zetten we graag ons stilste en schoonste toestel voor in. Zodra de overheid het sein geeft zullen we de Boeing 737 MAX gaan inzetten.”

 Recente berichten