21 juni 2024
Thumbnail voor Chantal Roskam over ‘One Night Stay’: Lezers inspireren om avontuur dichter bij huis te zoeken

Chantal Roskam over ‘One Night Stay’: Lezers inspireren om avontuur dichter bij huis te zoeken

Hoe kwamen jullie op het idee van 'One Night Stay'?
“Het idee voor dit boek ontstond toen de wereld in één klap veranderde en reizen naar het buitenland voor ons allemaal even niet meer mogelijk was. Corona verplichtte ons om dicht bij huis te blijven en op zoek te gaan naar fijne bestemmingen waarvoor we niet urenlang in het vliegtuig hoefden te zitten. Zo kwamen we erachter dat het ook helemaal niet nódig is om zo lang onderweg te zijn en dat er ontzettend veel moois te zien en beleven valt in onze eigen prachtige Lage Landen.”

Waarom hebben jullie dit boek geschreven?
“Wij hopen de lezers van One Night Stay te inspireren om het avontuur ook eens dichter bij huis te zoeken.”

Hoe dacht je hiervoor over een vakantie in Nederland of België?
“Hiervoor ging ik af en toe op minivakantie in Nederland. Met name naar de Waddeneilanden waarvan Ameland mijn favoriet is. Ook kwam ik regelmatig in Amsterdam, maar dat was het dan ook. Door het verzamelen van alle unieke, niet-alledaagse slaapplekken in Nederland en België kwam ik op veel plekken waar ik nog niet eerder was geweest. Dit heeft mij ontzettend verrast, waardoor ik nu anders ben gaan kijken naar vakanties dichter bij huis. Er valt nog zoveel te ontdekken, en dat ga ik de komende jaren ook zeker doen!”

Hoe was het om je eerste boek te schrijven?
“Het was een ontzettend spannend en onwijs leuk project. Amanda, Lizzie en ik kennen elkaar al jaren waardoor de samenwerking fijn en soepel verliep. Ook de communicatie met onze agent en het fantastische team bij Kosmos Uitgevers was top. Wij hopen dat het boek zo’n succes gaat worden dat er een vervolg op komt!”

Welke overnachting is je het meest bijgebleven?
“Dat zijn er vele! Zo heb ik mogen overnachten op mijn eigen privé-eiland op de Vinkeveense plassen (Island Life). Ben ik gaan Glamperen op Ameland (Little Canvas Escape) en mocht ik het groenste hotel van Nederland uitproberen (Hotel Jakarta). Verder ga ik natuurlijk niet teveel verklappen, daarvoor moet je écht One Night Stay in handen krijgen.”

Hotel Jakarta

Hoe draagt dit boek bij aan jouw carrière als reisadviseur?
“Voor mijn klanten ga ik graag op zoek naar de échte parels. Accommodaties die net even een andere look and feel hebben dan het standaard hotel. Met dit boek hoop ik vast een klein voorproefje te kunnen geven van wat ze van mij als reisadviseur kunnen verwachten. Daarnaast kunnen de unieke accommodaties in One Night Stay door mij geboekt worden voor een geweldige vakantie dicht bij huis!”

Bestellen
Het boek is sinds 27 september te bestellen als hardcover of e-book via bol.com.Recente berichten