25 juni 2024
Thumbnail voor Daniëlle Werner: ‘Albanië heeft heel veel te bieden voor de Nederlandse reiziger’

Daniëlle Werner: ‘Albanië heeft heel veel te bieden voor de Nederlandse reiziger’

Albanië is niet per se een bekend vakantieland. Waarom is het volgens jou toch de moeite waard om eens een kijkje te nemen?
Albanië heeft heel veel te bieden voor de Nederlandse reiziger. Het is zelfs een perfecte match voor velen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde voor avontuur, spanning, geschiedenis, bergen, heldere zeeën, fantastische landschappen en heerlijke temperaturen. Het is een perfecte bestemming om rond te reizen. De afstanden zijn niet heel groot en de afwisseling is enorm. Omdat het nog redelijk onontdekt is, zijn er nog weinig andere toeristen. Ook vind je er prachtige authentieke accommodaties. Zoals slapen op een wijngaard of in een klein pittoresk dorpje. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. 

Welke plekken of bezienswaardigheden in Albanië moet je zeker eens bezoeken?
Dit is een beetje afhankelijk van de interesses van de mensen zelf. Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis, dan zijn Shkodra en Tirana de steden waar je veel cultuur op kan halen. Wie van natuur en stranden houdt, kan beter genieten van het zuiden van Albanië, dan zijn Vlora en Saranda de perfecte plaatsen. Dit gedeelte heeft prachtige kustlijnen. Maar als mensen juist van wandelen en ruige natuur houden, dan is het noorden de plek om te zijn. Je bevindt je dan in de ruige bergen waar je wandelingen en hikes kunt maken op verschillende niveaus. Albanië leent zich uitstekend voor combinatiereizen. Je ziet en beleeft meer, juist door die snel wisselende landschappen.

Ben je zelf ook wel eens in Albanië geweest?
Helaas ben ik zelf nog niet in Albanië geweest, maar het staat hoog op mijn lijstje. Ik werk met een lokale reisagent die daar geboren en getogen is. Zij weet heel veel van het land en heeft de perfecte contacten om een ultieme reis samen te stellen.

Wat is jouw persoonlijke tip voor een trip naar Albanië?
Bereid je goed voor. Plan je reis voor dit jaar of de komende. Albanië verandert snel. En natuurlijk: 'Cash is king' in Albanië. Een pre-paid telefoonkaartje is ook noodzakelijk.Recente berichten