16 juni 2024
Thumbnail voor Eliane van den Huijssen over de nieuwe reizen van MSC Cruises in de Rode Zee

Eliane van den Huijssen over de nieuwe reizen van MSC Cruises in de Rode Zee

De MSC Magnifica gaat deze winter varen in de Rode Zee vanuit Saudi-Arabië met tussenstops in Jordanië en Egypte. De MSC Virtuosa vaart in dezelfde periode in de Emiraten en doet naast Dubai, Abu Dhabi en Doha ook de haven van Dammam in Saudi-Arabië aan.

Waarom gaan jullie een cruises aanbieden in dit gebied?
De Rode Zee regio en Saudi-Arabië zijn nog relatief onbekend bij de cruisereizigers en wij proberen altijd weer iets nieuws te bieden aan onze gasten. Er valt nog zoveel te ontdekken op de wereld! Wij zien deze regio als DE nieuwe bestemming van de toekomst gezien de veelzijdigheid van het land en haar culturele erfgoed.

Wat maakt de reis naar dit gebied anders dan jullie andere cruisereizen?
Saudi-Arabië biedt een schat aan tradities, historie en de lokale bevolking is zeer gastvrij. Uiteraard zijn er een aantal ‘aanpassingen’ in deze regio, zoals MSC dat voor iedere regio of vaargebied doet, in lijn met de lokale wetgevingen en gebruiken.

De mededelingen aan boord en de menukaarten worden, naast onze gebruikelijke talen, ook in het Arabisch vertaald. Ook bieden we een speciaal non-alcoholisch pakket aan en serveren we naast de Mediterrane en internationale gerechten ook lokale specialiteiten en Arabische gerechten. Op deze manier is het voor zowel Europeanen als de Saudi’s een mooie mix van beide werelden.

Wat is er allemaal voor bijzonders te zien in Saudi-Arabië?
Saudi-Arabië biedt eigenlijk voor ieder wat wils. Zo kan men in de woestijn de zandduinen per jeep verkennen, skiën of snowboarden op het zand of een ritje per kameel maken. Maar ook te voet valt er veel te verkennen. Saudi-Arabië ligt aan zowel de Rode Zee als de Arabische Golf, waardoor onderwaterliefhebbers genoeg kunnen beleven. Er zijn veel moskeeën, traditionele markten en iedere regio heeft eigen lokale gerechten, leefstijlen en gebruiken. Daartegenover zijn er ook moderne shopping en entertainment centra.

Het contrast is bijzonder om te zien. Van lokale traditionele markten tot glimmende wolkenkrappers, Saudi-Arabië heeft het allemaal.

Wat voor activiteiten bieden jullie aan in de verschillende landen?
Vanaf half juni zal een uitgebreid excursieprogramma beschikbaar zijn met daarin ons aanbod van de hoogtepunten per haven.

Op welke manier maken jullie de reis naar dit gebied voor jullie gasten anders dan voor de mensen die met het vliegtuig naar dit gebied afreizen?
Het grote voordeel van een cruise is dat het schip je hotel en je vervoersmiddel is. Als je met het vliegtuig naar een bestemming gaat en daar een rondreis wilt maken, dan breng je veelal een groot deel van je kostbare tijd in de auto of een touringcar door. Met een cruise kun je vrijwel van iedere minuut maximaal genieten. Onze kapitein is tenslotte de chauffeur. Met onze Fly & Cruise pakketten regelen wij alles vanaf moment van vertrek tot aankomst. Zo regelen we ook het visum dat nodig is voor aankomst Saudi-Arabië.

Is er veel vraag in de Nederlandse markt voor een cruise naar dit gebied?
Wij zien de laatste jaren een sterke toename van de vraag naar onze cruises naar Dubai, Abu Dhabi en Qatar. Dit is een mooie toevoeging aan ons aanbod waardoor de gasten die al met ons mee zijn geweest naar de Emiraten, nu ook de Rode Zee en Saudi-Arabië kunnen ontdekken. Het is weer eens iets nieuws en een bijzondere regio waar je anders misschien niet zo snel naartoe zou gaan.

December dit jaar is de Formule 1 met een Grand Prix in Jeddah in Saudi-Arabië. Kunnen gasten aan boort van de cruiseschepen nog iets volgen van de race?
We zijn met diverse partijen bezig om een bijzondere ervaring te maken van de Grand Prix in Jeddah, waar we hopelijk op korte termijn meer over kunnen bekendmaken.

Tevens vindt op 12 december 2021 de F1 in Abu Dhabi plaats. MSC heeft haar vaarschema aangepast met de MSC Virtuosa en waardoor het van 12 december 09.00 uur tot en met 13 december 21.00 uur in Abu Dhabi zal zijn. Dat biedt veel kansen voor de F1 liefhebbers aan boord.

Hebben jullie er vertrouwen in dat de geplande afvaarten gewoon door kunnen gaan volgens schema?
Jazeker. Wereldwijd wordt er gevaccineerd en in veel landen zien we het aantal besmettingen omlaag gaan. Daarnaast stellen ook steeds meer landen hun grenzen open waardoor reizen weer toegankelijker wordt. De toekomst ziet er dus positief uit.Recente berichten