15 juni 2024
Thumbnail voor Erna Snoeij (CzechTourism) over skiën in Tsjechië: ‘Ideale bestemming voor families en beginners’

Erna Snoeij (CzechTourism) over skiën in Tsjechië: ‘Ideale bestemming voor families en beginners’

Wat zijn momenteel de eisen voor het reizen naar Tsjechië?
Op dit moment kun je gewoon naar Tsjechië reizen. Naast dat je volledig gevaccineerd moet zijn, moet je wel een negatieve antigeentest, PCR-test of een booster hebben. Ook moet er een inreisformulier ingevuld worden.

Wat zijn verder maatregelen die in Tsjechië van kracht zijn?
De skigebieden zijn geopend net als restaurants en winkels. Vanaf 26 december is de noodtoestand stopgezet en mogen restaurants, bars, clubs ook na 22:00 uur open zijn. Het maximaal aantal mensen aan een tafel in restaurants is vier. Als je uit één huishouden komt, mag je met meer aan een tafel.

Merken jullie dat meer mensen naar Tsjechië gaan om te skiën door bijvoorbeeld de strengere eisen van Oostenrijk?
Wij merken hier nog niet heel veel van. Wel zien we dat meer mensen geïnteresseerd zijn in een winterse stedentrip naar Praag.

Waar kun je in Tsjechië allemaal terecht om te skiën?
De grootste skigebieden van Tsjechië liggen in het noorden en westen van Bohemen, in het Reuzengebergte en Ertsgebergte. Ondanks dat de skigebieden in Tsjechië niet zo uitgebreid zijn als in de Alpenlanden, zijn ze een ideale bestemming voor families en beginners. Dit zijn onze tips voor vijf keer skiën in Tsjechië:

  1. Klínovec. Dit ski skigebied op de grens van Duitsland heeft 30 kilometer aan afdalingen. Klínovec is verbonden met het Duitse skigebied Fichtelberg en biedt een gezamenlijke skipas.
  2. Lipno. Een gezellig familieskigebied met veel blauwe pistes, een boomkroonpad, animatieteam en een van de beste skischolen. Lipno ligt aan het Lipnomeer waar in de winter regelmatig wordt geschaatst.
  3. Harrachov. Een skiresort in het westen van het Reuzengebergte met bijna 8 kilometer aan pistes. Harrachov is een aangenaam skidorp met een ruim aanbod aan accommodaties, restaurants en winteractiviteiten.
  4. Špindlerův Mlýn. Dit skigebied is voor de zesde keer op rij benoemd tot ‘Best Skiresort of the Czech Republic’.
  5. Černá hora – Pec. Het grootste skigebied van Tsjechië met 50 kilometer aan afdalingen en evenveel liften. Het bestaat uit zes skigebieden die verbonden zijn met pistes, liften en bussen.

Welk skigebied zou jij persoonlijk aanbevelen in Tsjechië?
De skigebieden in het Reuzengebergte kan ik aanbevelen. Naast dat Cerna Hora-Pec het grootste skigebied van Tsjechië is, kun je er naast het skiën ook sleeën, rodelen, langlaufen en winterwandelen.

Ga je zelf nog op skivakantie? Zo ja, waarheen?
Ik ga toevallig morgen naar Zuid-Duitsland voor een wintervakantie, alleen niet specifiek voor wintersport. Ook hoop ik in februari naar Tsjechië te gaan om te skiën.Recente berichten