25 juni 2024
Thumbnail voor Ingrid van de Rijdt: ‘Reiswijf’ in hart en nieren

Ingrid van de Rijdt: ‘Reiswijf’ in hart en nieren

Hoe gaat het momenteel met de boekingen?
Het gaat goed. Ik heb al hele mooie boekingen mogen maken voor volgend jaar en voor kerst/nieuwjaar. Ik merk dat het voornamelijk grotere reizen zijn waar mensen mijn hulp en advies bij willen. Met de hele familie naar Amerika, met het gezin naar Zuid-Afrika. Ook koppels die zin hebben om samen naar bijzondere adresjes te gaan, bijvoorbeeld naar Griekenland waar ik zelf afgelopen jaar was, of naar Bali, waar ik ook goed bekend ben.

Wordt er ook al vooruit gekeken naar bestemmingen buiten Europa?
Jazeker, mensen willen echt graag, staan te trappelen om weer op reis te gaan. Maar het is niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen dat je je paspoort pakt en gaat, dus daar ligt voor mij een goede taak om ze goed te informeren en adviseren.

Hoe heb jij je staande gehouden tijdens de coronacrisis? Hoe heeft Travel Counsellors jou daarin gesteund?
Ik heb tijdens de crisis tijd gestoken in mijn persoonlijke ontwikkeling en om mijn bedrijf nog beter op de kaart te zetten. Travel Counsellors heeft een heel programma ontwikkeld met een groot aanbod aan trainingen waar ik zoveel mogelijk aan heb meegedaan. Daarnaast heb ik allerlei bestemmings- en producttrainingen gevolgd, webinars van leveranciers en verkeersbureaus én webinars gegeven door andere Travel Counsellors. Ook heb ik veel tijd geïnvesteerd in social media. Ik wilde zichtbaar blijven en zo divers mogelijk laten zien waarvoor ze bij me terecht kunnen en wat ik voor ze kan doen. Zodra ze willen en kunnen wil ik dat mijn naam bij ze komt bovendrijven voor het regelen van hun reis.

Gelukkig heeft de crisis voor mij geen nadelige financiële gevolgen gehad, dat is bij Travel Counsellors goed geregeld gelukkig. Ik had nergens anders willen zitten tijdens de crisis en ben heel blij met hoe Travel Counsellors ons continue geïnformeerd, gemotiveerd en gestimuleerd heeft.

Even over jouw eigen reiservaringen; wat is de mooiste reis die jij hebt gemaakt?
Ik heb voor mezelf ook al een mooie reis geboekt. Na 2 pogingen ga ik hopelijk volgend jaar eindelijk naar Zuid-Afrika met mijn gezin. Ik ben hier al eens met mijn man geweest en kan niet wachten om mijn kinderen dit prachtige land te laten beleven. Heel veel zin in, want we hadden de reis dus in 2020 eigenlijk al willen maken. Toen kon de reis niet doorgaan, en in 2021 weer niet. Gelukkig heb ik beide jaren een heel mooi alternatief in Europa gevonden. In 2020 heb ik een rondreis gemaakt door de Alentejo regio in Portugal en afgelopen jaar ben ik gaan eilandhoppen in de Cycladen. Fantastische reizen waarbij we op prachtige adresjes hebben overnacht. De kinderen zijn al groot, maar willen nog jaren mee.

Heb je voor binnenkort nog een reis op de agenda staan?
Ik vertrek over een paar dagen naar IJsland. Samen met Travel Counsellor Claudia ga ik met een groep op reis voor een exclusieve vierdaagse trip met bijzondere activiteiten, zoals een tour met een Superjeep naar de gletsjer. En ook bezoeken we de nieuwe Sky Lagoon vlakbij Reykjavik.

Daarna staat een wintersport naar Oostenrijk op het programma en ik wil nog heel graag naar de Dubai Expo 2020 die tot eind maart is. En wie weet komt er nog meer leuks tussendoor. Ik denk dat het goed is zoveel mogelijk te ervaren hoe het reizen is, zodat je je klanten daarover kunt vertellen. Zien reizen doet reizen!Recente berichten