21 juni 2024
Thumbnail voor Jeanne (Canary Hiking): ‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van!’

Jeanne (Canary Hiking): ‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van!’

Waarom zijn jullie weer teruggekomen en zijn jullie van plan om weer terug te gaan?
Wij zijn inderdaad in Nederland. Het Reisprof Lifestyle event van vorige week dinsdag (2 november) is de reden hiervan. Verder blijven we een paar weken hier om ons te promoten wie we zijn en wat we doen. Maar we gaan zeker weer terug. We zijn nog niet klaar met ons grote onderzoek. Het eiland La Gomera staat in december op het programma, Tenerife is ook nog niet helemaal klaar. Bovendien willen we terug naar La Palma om te bekijken hoe de situatie daar is en brengen we een kort bezoek aan de bezochte eilanden. En last but not least, op 15 januari staat onze 12 daagse groepswandelreis naar Fuerteventura op de planning met nog enkele plekken vrij!


Uitzicht over Lanzarote.

Ik lees in jullie introductie dat jullie, en dan vooral jij Jeanne, best wel het een en ander hebben meegemaakt. Hoe hebben deze gebeurtenissen ervoor gezorgd dat jullie nu op het punt staan in het leven waar jullie nu zijn?
Tja…voor mij is het ‘mijn leven’ en zo denk ik er nu over, maar er is wel het een en ander in mijn leven gebeurd wat impact heeft gehad. Eigenlijk ben ik nu bevoordeeld en trots op wie ik ben en mag zijn. Door ziektes en afkeuring heb ik mezelf terug gevochten in de maatschappij. Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van!

Tijdens één van de ziektes wilde ik mijn focus ergens anders op houden dan ziek zijn. Ik bedacht dat ik maar eens moest proberen om een website te bouwen. Daar heb je een onderwerp voor nodig en ik besloot de website over de GR131 Camino Naturales te maken. Een hele puzzel als je dat nog nooit hebt gedaan, maar voor mij een positieve hobby. Ik bleef de website verbeteren gewoon omdat ik het leuk vond.

Ik overwon mijn ziekte maar ik werd letterlijk uit de maatschappij gezet. Mijn relatie ging stuk, ik raakte mijn baan kwijt, mijn dochter ging studeren en op kamers, en plotseling zat ik dus letterlijk achter de geraniums. Totdat mijn begeleidster tegen me zei; "Waarom ga je niet je eigen business opzetten en je reizen verkopen?” En dat was het keerpunt van de ellendige tijd. Ik kreeg een nieuwe relatie en samen hebben we de schouders eronder gezet. Twee maanden na onze eerste ontmoeting was de camper gekocht en vertrokken we samen naar de Canarische eilanden, waar we nu nog steeds bezig zijn.

Welke ‘belevenissen’ (zoals jullie die noemen) moet een reisagent volgens jullie echt aanbevelen aan hun klanten?
Voorop staat dat we de mensen de Canarische eilanden willen laten zien zoals ze deze nog nooit hebben gezien. El Hierro is hier een voorbeeld van. Je gaat 25 jaar terug in de tijd.

Zeven eilanden, zeven verschillende eilanden. De lokale bevolking die we meenemen in onze reizen en zeker de lokale producten. De unieke verhalen van de eilanden die wij of een gids gaan vertellen. Waar wij uniek in zijn, zijn de wandelingen van de GR131, waar we het hele eiland van Noord naar Zuid, of Oost naar West lopen. Bij deze reizen lopen wij zelf mee met de mensen.

Is er veel vraag naar de wandelvakanties op de Canarische eilanden? Hebben jullie het momenteel druk?
In coronatijd heeft iedereen het moeilijk gehad. Ook wij hebben erg geleden afgelopen jaar. Maar door verder te gaan en onderzoek te doen hebben wij juist meer bereikt dan zonder corona. Voor ons was het belangrijk om eerst alles goed in kaart te brengen zodat we weten waar we over praten. Nu komen er individuele aanvragen binnen en merken wij dat het allemaal begint te lopen. Wandelen op de Canarische eilanden is voor de wandelaar een must.


Jeanne tijdens een wandeltocht op El Hierro.

Hoe is het om de GR131 te bewandelen? Wat zou je mensen adviseren die deze uitdaging aan willen gaan?
Mijn ervaring om de GR te wandelen is met één zin; ‘je komt weer terug bij jezelf’. De Gr131 is natuur, plezier, authentiek, overwinnen en de eilanden leren kennen zoals niemand die kent. Eén week met ons mee en je komt herboren terug. Je hebt een prestatie geleverd, je hebt jezelf overwonnen. Je ziet geluk in een boom, beestje of de golven van de zee. Wat ik wel aanraad is een goede conditie, goede schoenen en eventueel wandelstokken.Recente berichten