14 juni 2024
Thumbnail voor Jeffrey Kusnadi (Visit Sweden) over de laatste nieuwtjes in Zweden

Jeffrey Kusnadi (Visit Sweden) over de laatste nieuwtjes in Zweden

Hoe staat het met de vaccinatiecampagne in Zweden en de besmettingsgevallen? Gaat het al de goede kant op?
Er worden steeds meer mensen gevaccineerd. Van de Zweedse bevolking heeft 41 procent de eerste prik gekregen en 13 procent heeft de tweede prik al ontvangen. Daarnaast neemt het aantal besmettingen ook af. We hopen natuurlijk dat deze cijfers snel stijgen en dat de besmettingsgevallen hierdoor nog meer dalen.

Zweden heeft een stabiel beleid gevoerd gedurende de COVID-19 uitbraak. De grenzen zijn open gehouden en buitenlandse toeristen worden hartelijk ontvangen mits ze een negatieve PCR-test bij zich hebben. Nu meer personen in de wereld worden gevaccineerd, zal er ook weer meer gereisd worden. En dus ook naar Zweden.

Hoe bereidt het land zich voor op het toelaten van toeristen?
Deze zomer richt de toerisme branche in Zweden zich nog vooral op de Zweedse toerist. Maar we zijn natuurlijk ook gewoon open voor de internationale toerist indien die vakantie wil komen vieren.

Zweden richt zich op duurzaam toerisme. Hoe spelen jullie hier op in?
Duurzaam toerisme is iets wat al lang een belangrijke rol speelt in Zweden en we merken dat de globale toerist hier steeds meer interesse in heeft. Fietsen en wandelen wordt steeds populairder. Zo heb je in Zuid-Zweden een 900 kilometer lange prachtige fietsroute die langs de zuidwestkust loopt naar het binnenland. Deze ‘South Sweden Trails’ zijn eigenlijk de drie fietsroutes, Kattegattsleden, Sydkustleden en Sydostleden die zijn gecombineerd en waarbij je door vier prachtige regio’s kan fietsen.

Klopt het dat er in Zweden een Avicii Museum wordt geopend?
Ja, dat klopt zeker. Eind van het jaar opent het nieuw museum ter ere van Avicii. Tim Bergling, zoals Avicii eigenlijk heet, heeft in korte tijd vele hits gemaakt en velen over de hele wereld geïnspireerd. In Zweden opent de Avicii Experience om fans en publiek te laten spelen, ontdekken en onderwijzen op een leuke manier.

Welke plek of bestemming in Zweden mogen toeristen absoluut niet overslaan zodra ze weer naar het land afreizen?
Er zijn zo veel mooie bestemmingen, maar we merken dat juist terug naar de basis en de natuur heel erg in trek is. Je kunt dan even tot rust komen en genieten van de mooie natuur, terwijl je alle ruimte hebt. Veel Nederlanders reizen af naar Dalarna, Småland en Värmland. Maar ook Västkusten is erg mooi. Je kunt er bijna overal heerlijk kanoën op één van de vele rivieren of meren.

Kun je misschien wat vertellen over de nieuwe ferry verbinding naar Gotland?
Om Zweden dichter bij het Europese continent te brengen, plant Rederi AB Gotland een nieuwe veerbootlijn, die Hansalinjen zal gaan heten. De nieuwe route verbindt Rostock, Nynäshamn en Visby. Een bijkomende reden voor de nieuwe ferry verbinding is om de druk op het klimaat te verlichten door het wegennet te ontlasten. Daarnaast heb je een prachte nieuw manier om naar Zweden te reizen.Recente berichten