13 juni 2024
Thumbnail voor Jolanda de Koning: Vierdaagse Marbella, wat een geweldige belevenis!

Jolanda de Koning: Vierdaagse Marbella, wat een geweldige belevenis!

Was dit een spontaan plan om de Caminito te lopen terwijl je deelnam aan de Vierdaagse van Marbella?
Nee, de Caminito del Rey stond bij mij al jaren op mijn bucketlist . Het was nu het juiste moment omdat het goed te combineren is met de Marbella4dayswalking.

Kun je zo starten met de wandeling?
Nee, zeker niet. Eerst moet je vooraf online tickets bestellen. Dat was best nog lastig hoor om aan kaarten te komen. Vervolgens kies je een dag en reserveer je een dagdeel. Wij wilden zelf graag in de ochtend maar dat was al niet meer mogelijk. Houd dus goed de websites in de gaten zodat je er op tijd bij bent.

Wat vond je van de Caminito del Rey?
Met een huurauto rijd je in een uur en 10 minuten vanaf Marbella naar de start. Neem wel voldoende tijd om een vrije parkeerplek te vinden, het is er erg druk. Vanaf de parkeerplaats loop je in circa anderhalve kilometer naar de ingang. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een helm en kun je gaan lopen, met of zonder gids wat je zelf wilt. De wandeling is in één woord geweldig! En de omgeving zo mooi! Ondanks mijn hoogtevrees heb ik echt genoten. Er waren twee stukjes die erg smal waren, daar stond ik dan met knikkende knieën, maar ondanks dat was het echt een fantastische ervaring. Soms moet je even buiten je comfort zone gaan.

Was het de eerste keer dat je de Marbella4dayswalking hebt gelopen?
Nee, dit was de tweede keer voor mij. Ik ben een echte wandelaar, eerder heb ik meegelopen met de Vierdaagse van Mallorca, Valencia en Toscane. Marbella is wel favoriet, het is zo gezellig met in de avond een feestje, dat hoort er ook bij!

Zijn er ook klanten die mee wandelden met de Vierdaagse? Wij zagen een foto van je op socialmedia met een deelnemer van 82 jaar oud, bijzonder hoor.
Ja, heel bijzonder! Deze man is inderdaad 82 jaar en loopt nog even vrolijk vier dagen mee. In totaal waren er 40 klanten mee. Dat aantal is in de loop van de tijd gegroeid, ik ben lid van Friends of Walking en specialiseer me met Apollo at Home in dit soort wandelevenementen. Erg leuk!Recente berichten