25 juni 2024
Thumbnail voor Marloes Meijer over de uitbreiding van Voigt Travel naar Zweeds Lapland

Marloes Meijer over de uitbreiding van Voigt Travel naar Zweeds Lapland

Is deze bestemming nieuw op de Nederlandse markt?
Ja, Voigt Travel biedt als enige reisorganisatie op de Nederlandse markt een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Skellefteå in Zweden aan komende winter. De bestemming is echter niet nieuw voor Voigt Travel in de zomerperiode. Sinds 2019 verzorgen wij in samenwerking met Transavia al een rechtstreekse vluchtverbinding van Rotterdam/The Hague airport naar Skellefteå. Met de toevoeging van deze bestemming in de wintermaanden zijn wij in de gelegenheid om de twee mooiste seizoenen toegankelijk te maken voor de Nederlandse en Belgische reiziger.

Waarom vliegen jullie naar deze bestemming?
Ook al ligt Skellefteå iets ten zuiden van de Poolcirkel, je vindt er de optimale Lapland belevenis. Deze regio in Zweden leent zich uitstekend voor een rechtstreekse vlucht omdat we hiermee een zeer divers portfolio van actieve winterwonderland reizen kunnen aanbieden, inclusief de geliefde huskysafari, sneeuwscootertocht en uitstekende noorderlichtkansen. Daarnaast past de ontwikkeling van nieuwe bestemmingen in onze ambitie om als specialist dé nummer 1 in de Nordics te worden.

Wat bieden jullie in Skellefteå allemaal aan qua accommodaties?
Zweeds Lapland is nog heel ongerept en authentiek. Onze reizigers verblijven met name in kleinschalige lodges of in de traditionele roodgekleurde stuga’s. Daarnaast hechten wij er veel waarde aan dat onze reizigers in direct contact staan met de gastheer/gastvrouw. Dit is onderdeel van de beleving van de reis als je het ons vraagt. Onze ‘local heroes’ zetten we dan ook graag in om de verwachtingen van onze reizigers eenmaal op bestemming te doen overtreffen, onze missie!

Vullen jullie het vliegtuig van Transavia alleen of samen met andere partners?
Met de rechtstreekse vlucht van Amsterdam Schiphol Airport naar Skellefteå bedienen wij onze eigen reizigers.

Wat is er allemaal te doen en te zien op deze bestemming?
We bieden met name arrangementen aan waarbij we de reiziger volledig ontzorgen, dus inclusief een optimaal winterprogramma met huskysafari, sneeuwscootertocht en opzoek naar het noorderlicht. In onze ogen de optimale Lapland ervaring. Zweeds Lapland onderscheidt zich ten opzichte van Fins Lapland met name door het landschap. Waar Finland als ‘land van de duizend meren’ heel vlak is, is de natuur in het noorden van Zweden ruiger, met in het uiterste noorden zelfs hoge bergtoppen. Daarnaast kom je eerder in contact met de traditionele cultuur. In Zweden kom je tijdens een verblijf eenvoudig in contact met de lokale bevolking, de Sami. En een belangrijk verschil met Fins Lapland is dat je naast rendieren ook de eland in de Zweedse wildernis kunt spotten. En dat is ook gelijk culinair gezien een verschil met Fins Lapland.

Waarom raden jullie mensen aan om een reis naar Zweeds Lapland te boeken?
Het heeft alles wat de hedendaagse reiziger mag verwachten van Scandinavië in de winter: rust, ruimte, natuur. Belangrijkste is misschien nog wel dat het verschil ten opzichte van het bekendere Fins Lapland is, dat men in Zweeds Lapland dezelfde activiteiten kan ondernemen, maar op een authentiekere en kleinschaligere manier. Daarnaast zien wij dat veel van onze partners in Zweden voldoen aan de hoogste standaard als het gaat om duurzaamheid, veelal loopt men in Scandinavië op ons voor in deze ontwikkeling. Voigt Travel hecht hier veel waarde aan en mag zich sinds kort, met gepaste trots, dan ook gecertificeerd Travelife Partner noemen.

Wordt deze bestemming ook verkocht via reisbureaus of reisagenten?
Niet actief, maar zoals altijd zijn reisbureaus en reisagenten van harte welkom om de reizen naar Zweden in de winter bij ons te boeken. Dat geldt voor ons volledige reisaanbod trouwens. In 2019 hebben wij met ons volledige team van reisspecialisten een bezoek gebracht aan deze regio in Zweden en zelf kunnen ervaren hoe prachtig het er is. Dus wens je advies voor jezelf of voor je klant: bij ons ben je aan het juiste adres voor een onvergetelijke reis!



Recente berichten