25 juni 2024
Thumbnail voor Marlon Beauperthuy over verblijven op Sint Maarten

Marlon Beauperthuy over verblijven op Sint Maarten

Hoe is de situatie rondom het coronavirus eigenlijk op Sint Maarten?
Gisteren waren er 27 personen positief getest. Als men hier op vakantie wil komen, dan kan dit met in achtneming van de anderhalve meter afstand en het ontsmetten van handen. De lichaamstemperatuur wordt bij sommige restaurants of winkels gemeten.

Wat is er open op het eiland qua horeca en winkels?
De winkels en de restaurants op het Franse Saint Martin en het Nederlandse Sint Maarten zijn open. Sommige hebben aangepaste openingstijden vanwege de aanloop van klanten. Ook is er een ruime keuze uit 37 parelwitte stranden om lekker afstand te kunnen houden van anderen.

Hoe zit het met de eilanden Saba en Sint Eustatius?
Voor bezoek aan Saba moet men een geldige reden hebben en akkoord van de gouverneur om op bezoek te komen. Na aankomst dient men zichzelf in quarantaine te plaatsen voor 14 dagen. Sint Eustatius heeft ook min of meer dezelfde toestemmingsaanvraag met het opgeven van de reden voor het bezoek.

Voor zowel Saba als voor Sint Eustatius zijn er officiële websites waar updates worden gegeven rondom het coronavirus.

Hoe zit het met airlift van en naar Sint Maarten?
De airlift wordt telkens door KLM aangepast. Begin vorig jaar, tijdens het begin van de pandemie, werden de vluchten van KLM vanaf Sint Maarten gecombineerd met Curaçao en Aruba. Na de eerste lockdown op Aruba kreeg Sint Maarten eindelijk weer met veel trots een rechtstreekse vlucht van Sint Maarten naar Amsterdam. De klanten van KLM zijn hier erg blij mee omdat het hun vluchttijd met 5 uur verkort en een tussenstop op een van de andere eilanden is komen te vervallen.

Men maakt zich nu weer zorgen over de komende lockdown op Curaçao omdat vluchtnummer KL789 hetzelfde blijft en KLM vanaf zondag 29 maart weer, met onbegrijpelijke redenen, van Sint Maarten naar Amsterdam vliegt met een tussenstop op Curaçao.

Naast KLM vliegt ook Air France via Parijs terug naar Amsterdam. De vliegdagen wijzigen nu maandelijks, dus ik raad reizigers aan de reserveringssystemen in de gaten te houden.

Wat raad je mensen aan die overwegen om vakantie te komen vieren?
Vakantie komen vieren op Sint Maarten is wel mogelijk. Maar men dient wel rekening te houden met het advies van Rijksoverheid en de toegangseisen van Sint Maarten. De hotels, boetiek gasthuizen en privé villa’s op Sint Maarten/Saint Martin zijn open en zullen gasten volgens de huidige maatregelen verwelkomen.Recente berichten