14 juni 2024
Thumbnail voor Michelle de Wit (Prijsvrij) over de heropening van de eerste D-reizen kantoren

Michelle de Wit (Prijsvrij) over de heropening van de eerste D-reizen kantoren

Hoe is de opening van de eerste D-reizen kantoren verlopen?
Supergoed! Het was fijn om weer leven in de winkels te zien en de klanten reageerden ook heel enthousiast. Dat geeft echt veel energie.

Hoe reageert het personeel op de openingen?
Het personeel ging toch wel met wat spanning naar het werk toe, maar eenmaal daar was er niets meer van te werken. De drive die ze hebben om er een succes van te maken is echt aanstekelijk. Dat belooft veel voor de toekomst.

Wat is jouw rol precies binnen de organisatie?
Ik ben binnen Prijsvrij verantwoordelijk voor de retail. Daaronder vallen nu ook alle reisbureaus van D-reizen. Een hele leuke en uitdagende functie waarin ik de ervaring die ik afgelopen jaren heb opgedaan goed kan gebruiken.

Jullie willen uiteindelijk 150 winkels openen. Hoe zijn jullie van plan dit aan te gaan pakken?
We gaan de komende weken gefaseerd winkels openen. Deze week zijn de eerste zes geopend en volgende week volgen er negen op dinsdag en elf op donderdag. De weken daarop zal dat aantal verder worden uitgebreid.

Waarom hebben jullie eerst de winkels in de omgeving Brabant geopend?
Daar waren als eerste de huurovereenkomsten en bezetting rond. Toevallige bijkomstigheid is dat het hoofdkantoor van Prijsvrij ook in Brabant ligt en een aantal van die dorpen vlakbij mijn woonplaats liggen. Daarop zijn ze niet geselecteerd maar dat maakte het logistiek wel een stukje makkelijker.

Jullie zijn deze week begonnen met het openen van een testwinkel. Zijn daar nog leerpunten uitgekomen waar jullie op moesten anticiperen voordat de winkels echt opengingen?
Natuurlijk kom je bij het testen van een winkel altijd dingen tegen die nog niet optimaal werken. Door de goede voorbereiding viel dat gelukkig ontzettend mee. De winkelmanagers hebben een hele belangrijke rol gespeeld in dit proces evenals alle kanjers op het hoofdkantoor. Iedereen heeft lange dagen gemaakt om de start te kunnen realiseren maar gelukkig is de samenhorigheid groot. Dat maakt het werk erg plezierig.

Denken jullie de zomerboekingen nog deels in te kunnen halen nadat de openingen wat vertraagd zijn?
Wij merken dat er nog steeds heel veel mensen zijn die graag een vakantie willen boeken maar wel tot het laatste moment af willen wachten. Wij verwachten dan ook dat er nog veel zomerboekingen op onze vestigingen gemaakt worden.

Op de hoofdfoto de opening van het D-reizen filiaal in Deurne met helemaal rechts Michelle de Wit.Recente berichten