25 juni 2024
Thumbnail voor Miles Mercera ontvangt koninklijk bezoek op Bonaire: ‘Wanneer gebeurt je dat nou?’

Miles Mercera ontvangt koninklijk bezoek op Bonaire: ‘Wanneer gebeurt je dat nou?’

Hoe heb je je voorbereid op het bezoek van de koninklijke familie?
“De komst van het koningspaar en kroonprinses Amalia is ruim van tevoren bekend gemaakt. Uiteraard waren we enorm vereerd dat hun eerste stop langs de zes Nederlands-Caribische eilanden Bonaire was. Een speciaal comité heeft zich bezig gehouden met de invulling van het programma op het eiland. Als Tourism Corporation Bonaire mochten we een onderdeel van het programma invullen met een speciale editie van Taste of Bonaire, een culinair evenement met allerlei kraampjes waar je eten en drinken uit de lokale keuken kunt proeven. Dat hebben we als speciale koninklijke editie aangepast met een show waarin het culturele erfgoed van Bonaire naar voren kwam. Zo was er dans en muziek, verzorgd door diverse groepen en scholen en kwam het kleurrijke karakter van onze cultuur ook naar voren. Daarnaast waren er diverse kraampjes met eten, van de typisch Bonairiaanse keuken to Surinaamse en internationale hapjes.”

Wat heeft je verrast?
“Ik vond het bijzonder dat, ondanks het drukke programma en de lange dag die de royals er al op hadden zitten toen ze bij Taste of Bonaire aankwamen, het koninklijk gezelschap ruim twee uur de tijd nam voor ons programma. Ik hoorde Máxima op enig moment ook Spaans spreken met een dame achter een kraampje en ik vond het bijzonder haar even in haar eigen moedertaal te horen en te ervaren hoe makkelijk ze contact maakt met iedereen. En ik heb de koning verrast door hem te vertellen dat ik ook op 27 april jarig ben. Dat vond hij wel leuk.”

Hoe kijk je er op terug?
“Persoonlijk vond ik het een mooie ervaring om met hen te kunnen praten, wanneer gebeurt je dat nou? Het was een hele warme, gezellige avond en je zag dat het koningspaar en de kroonprinses ook echt betrokken waren bij de eilandbewoners. Al met al heeft het gehele team dat de organisatie en de optredens heeft verzorgd, een topprestatie geleverd en we kijken heel tevreden terug op een onvergetelijk bezoek.”Recente berichten