21 juni 2024
Thumbnail voor Natasja Hoogstede: Dansen op Boogie Wonderland

Natasja Hoogstede: Dansen op Boogie Wonderland

Deze manier van werken, of misschien kan ik beter zeggen leven, spreekt me wel aan. Je blijven verwonderen geeft je (werk)dag net iets meer kleur. Er komt een energie vrij waarbij je niet alleen maar geeft, maar ook gaat ontvangen. Wat mooi om te zien en te ervaren dat onze branche in het bezit is van zoveel innernemers. Dat wist ik natuurlijk wel, maar dit werd afgelopen dinsdag tijdens het eerste Reisbizz Society event in Gorinchem nogmaals bevestigd. Met een ruime opkomst en mooie mix van reisagenten en Society partners ging de energie stromen tussen beiden.

Rake taal
Ondernemer Matthijs Baan, oprichter en eigenaar van het succesvolle bedrijf ElkeMelk, inspireerde de groep. Tien minuten nadat zijn koeien zijn gemolken zit de melk al in de fles. Op het etiket is terug te lezen van welke koe de melk komt, tijdstip van het melken en de samenstelling. Toen hij zich liet inschrijven bij de KVK werd hij uitgelachen. Inmiddels ligt zijn melk in de koeling bij de Albert Heijn en Jumbo supermarkten en is hij de lachende derde. Matthijs volgde zijn droom en zijn hart en wist ons met zijn persoonlijke verhaal te raken.

Dat lukte Frank Oostdam trouwens ook goed. De directeur van de ANVR sprak tijdens zijn speech rake taal. Hij uitte zijn zorgen over de toekomst van de reissector en vertelde dat hij onlangs tijdens overleg in Brussel, samen met de vleessector en de tabakssector aan tafel zat. Bij deze onder het vuur liggende partijen wil je als sector liever niet in één adem worden genoemd. Hij vroeg daarnaast aandacht om met andere ogen naar toerisme te gaan kijken. “Neem niet alleen wanneer je op reis bent, maar geef ook wat terug aan de bestemming waar je verblijft. Daar moeten we een andere invulling aan gaan geven”, sloot Oostdam af.

Daar hebben we als groep direct gehoor aan gegeven, want na een heerlijke wandeling op de stadswallen, hebben we de inwoners van Gorinchem getrakteerd op een dansuitvoering. In de buitenlucht, langs de rivier de Merwede, gaven wij acte de précense. Op Boogie Wonderland, hoe kan het ook anders…

Lees het nieuwe Reisbizz Magazine met de column van hoofdredacteur Natasja Hoogstede nú online.Recente berichten