23 juli 2024
Thumbnail voor Natasja Hoogstede: Het ANVR-orkest

Natasja Hoogstede: Het ANVR-orkest

We voelden ons direct welkom want de verzorging aan boord door de ladies in Red van G&I Travel was meer dan voortreffelijk. Zij weten hoe ze reizigers in de watten moeten leggen, dus werd iedereen voorzien van een natje en een droogje. Om te voorkomen dat leden in zouden dutten, schalde er discomuziek uit de speakers waarbij sommige van de coupés de volumeknop niet kon worden teruggedraaid. Dat maakte een goed gesprek onmogelijk. Zou hier sprake van opzet zijn geweest?

Al met al bracht de bijna historische ANVR-Express ons veilig naar Bremen waar we na een korte wandeling arriveerden in het luxe Park hotel. Onder leiding van trommelaar Arjan Kers werd het congres officieel afgetrapt. De kersverse ANVR-voorzitter dirigeerde het gezelschap en riep op om samen als branche de bakens te verzetten. Gevolgd door sprekers Martin Visser van de Financiële Telegraaf en Henk Delfos van GFK die de aanwezigen onder de (rode) cijfers bedolven. Beide heren verstonden de kunst om de zaal een toontje lager te laten zingen. Als dit toekomstmuziek wordt dan staat ons nog wat te wachten…het orkest viel stil.

Onderwerpen als inflatie en duurzaamheid kwamen binnen. Het thema ‘anders denken, anders doen’ werd tijdens het hele congres breed uitgedragen door nog een aantal interessante sprekers en gaf stof tot nadenken. En toen op de laatste ochtend nam Richard de Hoop ons mee in de wereld van muziekinstrumenten. Instrumenten die zich makkelijk laten vergelijken met karakters van mensen. Ben jij de trommelaar die voor de fanfare uitloopt en van zich laat horen? Of ben je juist diegene die altijd in control is zoals de bas? Met veel humor wist hij de vinger op de soms zere plek te leggen en juist ook om te buigen naar talenten van bepaalde karakters. Richard kreeg de zaal met zijn tomeloze energie (een echte trompet) aan het zingen en maakte er een echt orkest van. Waarmee hij liet zien hoe verschillend de instrumenten ook zijn, je samen een prachtige klank kan laten horen.

In Bremen is wat mij betreft het ANVR-orkest geboren. Volgend jaar hoop ik op nog meer leden en of je nu een trompet, een harp of een bas bent, het gaat om het samenspel!

Dit is het voorwoord van de nieuwste editie van ons Reisbizz Magazine. Wil jij voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze publicaties? Meld je dan nú aan voor de nieuwsbrief.Recente berichten