14 juni 2024
Thumbnail voor Petra Kok over quarantaineplicht in Oostenrijk: ‘Sneu voor Nederlandse wintersporters’

Petra Kok over quarantaineplicht in Oostenrijk: ‘Sneu voor Nederlandse wintersporters’

Wat vind jij persoonlijk zelf van de maatregel die Oostenrijk heeft ingesteld?
Ik vind het enorm sneu om te zien dat dit voor veel mensen betekent dat hun wintersportvakantie, waar ze zó lang naar uitgekeken hebben, niet door kan gaan. En ook zo op het laatste moment. Een alternatief vinden voor de kerst is lastig.

Over hoeveel TUI klanten hebben we het die naar Oostenrijk op skivakantie zouden gaan de komende tijd?
We hebben het over zo’n 3000 wintersporters in de periode tot en met 6 januari. De latere vertrekken laten we vooralsnog staan en we volgen de ontwikkelingen nauwkeurig.

Merken jullie dat jullie klanten hierdoor in paniek raken?
Er is niet zo zeer paniek, maar er waren wel heel veel vragen toen het bericht al in de media stond, maar nog niet bekrachtigd was door de autoriteiten. We informeren alle reizigers die de komende twee weken zouden vertrekken naar Oostenrijk en laten hun de mogelijkheden weten die zij hebben. Vanmorgen hebben we de vraag aan onze reizigers uitgestuurd zodat ze kunnen laten weten waar hun voorkeur naar uit gaat.

Welke mogelijkheden bieden jullie de TUI-klanten met een boeking naar Oostenrijk?
Bij voorkeur boeken we ze om; ofwel naar een andere skibestemming zoals Zwitserland of Frankrijk, of we verzetten het naar de krokusvakantie. Als dat niet lukt dan laten we hen kosteloos annuleren. Wat overigens niet wil zeggen dat de Oostenrijkse hoteliers geen kosten berekenen.

Hebben jullie ook van klanten gehoord die nu, of zelfs gisteravond al, snel zijn vertrokken om de regel te omzeilen?
Mensen hebben zo enorm uitgekeken naar de skivakantie dat ze heel creatief zijn om het toch door te laten gaan; ik hoorde van mensen die eerder vertrokken om voor de 25e in Oostenrijk te zijn en ook van mensen die in Duitsland een boosterprik gaan halen. Die is direct ‘geldig’ voor de Oostenrijkse autoriteiten, dus kan in theorie onderweg opgehaald worden.Recente berichten