13 juni 2024
Thumbnail voor Sandra Hijgemann ziet Noorderlicht in Egmond: ‘Heel magisch!’

Sandra Hijgemann ziet Noorderlicht in Egmond: ‘Heel magisch!’

Hoe wist je dat het Noorderlicht te zien was vanuit Egmond?
“Ik zag ineens wat berichten op Facebook op een Egmond site waarbij foto’s werden gedeeld van een nachtfotograaf die zondagavond het had mogen aanschouwen. Er stond dat er weer een goede kans was en dorpsfotograaf Rob Glas had een reactie geplaatst dat hij vanaf 21:30 uur een hoge duin op het Noorderstrand ging opzoeken. Toen dacht en zei ik tegen mijn man: ‘het kan vast heel druk gaan worden’.”

Hoe vond je het?
“Heel magisch! We liepen eerst door de duinen, wat op loopafstand is van ons huis, en het was zo helder met een halve felle maan en talloze sterren. Dat was al heel bijzonder was. We konden hierdoor zonder lampje door de duinen lopen. Toen zochten we een hoge duin op bij het strand, waar we niet de enigen waren. Zo bijzonder om met zo veel mensen in spanning af te wachten. En toen zagen we ineens wat vegen verschijnen: groen en roze. Prachtig! Ik sluit februari heel dankbaar af. Wat is de natuur overweldigend!!! Antarctica en het Noorderlicht in één maand mogen aanschouwen.”

Was het druk op het strand?
“Op het strand verlichtte de maan de golven heel mooi en ik denk dat er wel honderden mensen op het strand waren. Toen mensen weer huiswaarts keerden, was er dan ook heel veel autoverkeer.”

Heb je het Noorderlicht ook wel eens ergens anders mogen aanschouwen?
“In Fins Lapland. Helaas was het toen eigenlijk iets te bewolkt. Zeker een reden om nog een keer terug te gaan.”

Wat vond je indrukwekkender?
“Dat vind ik lastig te zeggen. In je eigen woonplaats is wel heel onverwacht en bijzonder, al was het vooral op de foto goed te zien (met dank aan de goede camera van iPhone). Maar mensen, blijf vooral ook naar het hoge Noorden gaan, want daar is het met het blote oog toch nog veel beter te zien.”

“Ook aan de zuidkant was het uitzicht ook niet verkeerd.”Recente berichten