14 juni 2024
Thumbnail voor Special Traffic op studiereis naar Canada: ‘Zelf zien en ervaren werkt het beste’

Special Traffic op studiereis naar Canada: ‘Zelf zien en ervaren werkt het beste’

Hé Patrick, op studiereis naar Canada hoorden we?
“Hé Reisbizz-team, leuk dat jullie appen. Klopt! Ik zit net in de VIA Rail trein van Montreal naar Toronto, met een groep reisagenten.”

Hoe lang zijn jullie weg geweest?
“We zijn zaterdag 6 mei vertrokken voor een korte week. Samen met Lynette Hartsink van Air Transat, mijn collega Anne en zeven reisprofessionals.”

Hoe hebben de reisagenten een plek verdiend tijdens deze studiereis?
“Oh, dat was niet al te ingewikkeld! We keken naar de reisprofessionals/kantoren die ons gedurende de laatste 12 maanden hebben weten te vinden voor reizen naar Noord-Amerika en meer dan gemiddeld hebben ondersteund. En voilà, dan heb je de plekken zo gevuld.”

Tekst gaat verder onder de foto

Wat hebben jullie de afgelopen week allemaal gedaan?
“Wat niet kun je beter vragen. Gevlogen, gelopen, gefietst, getreind en veel variatie gezien qua steden zoals Toronto, Ottawa en Montreal. Het was heerlijk om dit weer te kunnen en te mogen organiseren. En zien en zelf ervaren is toch het allerbeste!”

Het was de eerste studiereis sinds corona. Zat deze reis anders in elkaar dan de studiereizen vóór corona?
“Nee, alleen je merkt dat het wat meer tijd vergt om het allemaal ‘rond’ te krijgen. Maar dat is een detail.”

Wat was het hoogtepunt van de reis?
“Poeh, dat is voor iedereen natuurlijk persoonlijk. Voor de één de helikoptervlucht boven de Niagara Falls, voor de ander het pittoreske Niagara-on- the-Lake met haar wijnen, en weer een ander waant zich in Parijs in ‘Old Montreal’. Wat wel opviel is dat velen Ottawa zéér verrassend vonden met haar musea, de compactheid van de stad, en het dorpsgevoel, zo relaxed. En dat terwijl het toch de hoofdstad van het land is. De bijzondere lichtshow in de Basiliek van Montreal mag zeker ook niet ontbreken. Google maar even, AURA Experience.”

Was er ook iets wat tegenviel?
“Ja, op zondag had men wat gespetter voorspeld, maar dat werd echte lekker buien…”Recente berichten