25 juni 2024
Thumbnail voor Sylvia Raijmakers: ‘Dubai en Abu Dhabi vullen elkaar erg goed aan’

Sylvia Raijmakers: ‘Dubai en Abu Dhabi vullen elkaar erg goed aan’

Hoe was de studiereis naar Abu Dhabi?
Het was helemaal geweldig. We hebben zoveel gedaan en gezien in een paar dagen tijd. Elke nacht in een ander hotel geslapen zodat we de verschillende hotels goed kon ervaren.

Was je zelf al eens eerder in Abu Dhabi geweest?
Nee Abu Dhabi was nieuw voor mij. Dubai ken ik redelijk goed. Er is weer een mooie bestemming bijgekomen die ik kan verkopen. Zeker de combinatie Dubai en Abu Dhabi is erg aan te bevelen. Beide Emiraten vullen elkaar erg goed aan.

Hoe heb je het reizen met collega’s beleeft?
Heel erg goed. Het was een mooi gemengd gezelschap van ZRA’s, medewerkers van een reisbureau en media. Er zijn veel gesprekken gevoerd met collega’s over het vak, de coronasituatie en hoe je deze bestemmingen het beste aan kan gaan bieden. Daar haal ik altijd heel veel inspiratie uit. De aanvulling van Sarah van Orient Tours en Monique van Etihad maakte het geheel af; zij hebben zoveel uit eigen ervaring verteld en laten zien. Uiteraard krijg ik van Inez van Jan Tourism ook veel tips, zij heeft jarenlang in Dubai gewoond en weet de bijzondere plekjes en leuke restaurantjes te vinden.

Tijdens de reis namen vijf reisagenten deel: Leo van der Hoeven (Reisburo Apollo), Sharon Decker (Midden-Oosten Reizen), Hermine Braat (The Travel Club), Margreet Hol-Bergman (Travel Store Gorinchem) en Sylvia Raijmakers Geldrop (Face2Face Travel).

Jullie vlogen businessclass met Etihad Airways. Hoe was dat?
Dat is echt Genieten met een hoofdletter G. Wat een verwennerij. De privacy die je hebt, de ruimte, perfecte verzorging. Je komt helemaal ontspannen aan op de plaats van bestemming. Wist je dat je bij Etihad in de businessclass zelfs massage in de stoelen hebt zitten?

Tijdens de vlucht met Etihad Airways in de Business Class.

Wat hebben jullie allemaal gedaan?
We zijn er drie volle dagen geweest. De eerste dag hebben we een bezoek gebracht aan de Expo. Dat stond heel hoog op mijn wensenlijst. In de middag zijn we opgehaald en naar de woestijn in Dubai gereden. Daar zijn we gaan Dune Bashing, met een 4WD crossen door de woestijn wat ik helemaal geweldig vond. Reistabletjes zijn hier wel een aanrader. De avond hebben we doorgebracht in het tentenkamp van Orient Tours, een Arabische avond vol gezelligheid, eten, drinken, muziek en nog veel meer.

De tweede dag stond in het teken van Abu Dhabi. We begonnen met een bezoek aan de Sjeik Zayed Moskee wat echt een must see is, zo mooi! Daarna hebben we het Louvre bezocht en zijn we naar Ferrari World gegaan waar een aantal waaghalzen bij ons de spectaculaire achtbaan hebben getrotseerd. Tot slot hebben we het Qasr Al Watan Paleis bezocht, heel indrukwekkend.

De derde dag stond in het teken van hotel bezoeken. We hebben zeven hotels bekeken. Erg fijn om de verschillende stijlen van hotels nu te kennen en de ligging van de hotels te weten.

Hoe was het bezoek aan Expo 2020 in Dubai?
De Expo is echt een aanrader. Een reis door de wereld waarin elk land zijn technologieën, architectuur, culturele en culinaire hoogstandjes laat zien. Er is veel show en entertainment te vinden. Heel bijzonder was dat Niels Bouwman, de directeur van het Nederlandse paviljoen, ons persoonlijk heeft ontvangen. Het Nederlands paviljoen is gebouwd met lokaal aanwezige bouwmaterialen en is volledig recyclebaar. Het thema van Nederland is de verbinding van water, energie en voedsel.

Als je nu een reis naar Abu Dhabi voor een klant zou boeken, wat zou je dan absoluut aanraden?
Een absolute aanrader is de Sjeik Zayed Moskee, die moet je hebben gezien. Op vrijdag middag zijn er in veel hotels pool- en beachpartys. Lekker eten en drinken onder het genot van gezellige muziek in een gezellige ambiance. Dat is echt een feestje. En natuurlijk ga ik al mijn klanten adviseren om de zonsondergang in de Desert Dunes mee te maken. Sluit de vakantie af in een heerlijk hotel op Saadiyat Island, daar vind je prachtige luxe hotels aan een geweldig strand.Recente berichten