13 juni 2024
Thumbnail voor Tomas Tiekstra (Yaxa Reizen): Langzaam sturen we weer reizigers op pad

Tomas Tiekstra (Yaxa Reizen): Langzaam sturen we weer reizigers op pad

Voeren jullie inmiddels reizen uit naar bestemmingen met oranje reisadvies?
Zeker, voeren wij reizen uit naar oranje gebied op verzoek van de klant. Natuurlijk wel met enige mitsen en maren. Bij reizen naar (zeer)hoog risico gebieden komt wel wat bij kijken voor zowel de reisaanbieder als voor de klant.

Wat geef je voor een advies aan reizigers die naar deze bestemmingen afreizen?
Voor de klant is het belangrijk om een goede reisverzekering af te sluiten. Er zijn nu wel bestemmingen waar je ter plaatse (al dan niet verplicht) een verzekering af kan of moet sluiten die lokale covid-gerelateerde kosten dekt, bijvoorbeeld in Costa Rica en Sri Lanka. Uiteraard moet er ook rekening gehouden met de maatregelen op plaats van bestemming, dat verschilt weer per bestemming.

Hoe bepalen jullie of een reis uitgevoerd kan worden?
Er zijn een aantal voorwaarden om te bepalen of een reis naar oranje gebied wel of niet uit te voeren is. Zo is bijvoorbeeld een quarantaine verplichting verre van ideaal. Wanneer je aankomt op je bestemming wil je gelijk genieten, en niet een aantal nachten verplicht in een door het land aangewezen accommodatie verblijven. Daarnaast sturen we natuurlijk geen reizigers naar bestemmingen die nog hoge besmettingscijfers hebben en waar de vaccinatiegraad laag ligt. Veilig en vertrouwd op reis, daar gaan we voor.

De wereld bleef lang dicht, waar hebben jullie je mee vermaakt?
Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met een aantal nieuwe bestemmingen. Zo kan men nu op reis met Yaxa Reizen naar Marokko en Jordanië. Twee prachtige bestemmingen en ideaal om een onvergetelijke rondreis te maken! Ondanks dat we echt een verre maatwerkspecialist zijn waarbij de focus op rondreizen ligt, zijn we ook begonnen met het aanbieden van strandvakanties naar Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. Eilandhoppen is hier natuurlijk ook een optie. Een beetje Nederland in de Cariben! 

Voor de rest blijf ik er bij: we moeten positief zijn. We hebben in de hele reiswereld zo’n enorme klap gehad die nog steeds nadreunt. Langzaam maar zeker sturen we weer reizigers op pad naar de meest uiteenlopende bestemmingen!Recente berichten