25 juni 2024
Thumbnail voor Wim Jaap Berkhout over Reisbizz Society-partner Air Canada: ‘Leidt tot nieuwe inzichten’

Wim Jaap Berkhout over Reisbizz Society-partner Air Canada: ‘Leidt tot nieuwe inzichten’

Met één route vanaf Nederland is Air Canada geen hele grote speler op de Nederlandse markt. Waarom is Nederland volgens jou toch belangrijk voor een luchtvaartmaatschappij als Air Canada?
“Nederland is zeker een belangrijke markt voor Air Canada. Onze service biedt een belangrijke toegangspoort tussen Nederland en Canada, evenals handige verdere reisopties door Noord- en Zuid-Amerika. Dit vergemakkelijkt de toegang voor mensen die vrienden en familie bezoeken, evenals toeristen en zakenreizigers.

Vaak hoor ik: “Canada, daar wil ik ooit naartoe.” Dit duidt op veel interesse van klanten in Nederland die als vakantiebestemming naar Canada willen reizen. Er is een duidelijke band die Nederland en Canada in de loop der jaren hebben opgebouwd. Nederland is ook een belangrijke handelspartner van Canada. Met het definitieve akkoord van het CETA-verdrag zal de handel tussen beide landen de komende jaren inniger worden.”

Waarin onderscheidt Air Canada zich van KLM, Air Transat en WestJet, die ook vanaf Schiphol naar Canada vliegen?
“Air Canada is de grootste luchtvaartmaatschappij van Canada en de nationale luchtvaartmaatschappij van het land, waar service van het grootste belang is. Dit merk je direct als je bij ons aan boord stapt. Je voelt echt de Canadese gastvrijheid aan boord van een Air Canada-vlucht. We zijn er trots op dat we meerdere keren zijn uitgeroepen tot de beste luchtvaartmaatschappij in Noord-Amerika en de beste Business Class in Noord-Amerika. We blijven onze klanten het uiterste bieden op het gebied van comfort, technologie en innovatie.

Onze non-stop vluchten van Amsterdam naar Toronto bieden onze klanten toegang tot 114 verdere verbindingen van Toronto naar bestemmingen in Noord- en Midden-Amerika, evenals het Caribisch gebied. Wij bieden gemakkelijke verbindingen via Toronto naar Cancun, San José en Punta Cana, evenals naar steden zoals Denver, Boston, Orlando, Austin en Miami.

Wanneer klanten van Nederland naar de VS vliegen via Toronto, kunnen ze profiteren van de preclearance van de Amerikaanse douane en immigratie in Toronto, waardoor ze tijd besparen bij aankomst op hun eindbestemming.”

Wat verwacht je van het jaar 2023?
“Of het nu gaat om reizen voor vakantie of zaken, er is een sterke aantrekkingskracht op reizen tussen Nederland en Canada. Gezien de opgekropte reisvraag, de aangetoonde loyaliteit van onze klanten en de opheffing van reisgerelateerde overheidsbeperkingen, verwacht Air Canada dat het herstel in 2023 en ook daarna in een stroomversnelling zal blijven komen. Onze klanten uit Nederland kunnen nu ongehinderd de schoonheid van Canada herontdekken.”

Jullie zijn sinds kort ook lid van de Reisbizz Society. Waarom? En wat verwacht je van deze samenwerking?
“Ik heb veel positieve verhalen over Reisbizz Society gehoord. De evenementen worden altijd zeer goed ontvangen. Het lidmaatschap biedt de mogelijkheid om andere professionals uit de branche te ontmoeten, wat leidt tot nieuwe inzichten voor iedereen.”

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?
“Geen dag is hetzelfde, dat maakt mijn werk zo leuk. De ene dag ben ik bezig met het voltooien van administratieve taken en de volgende dag bezoek ik agenten om de laatste ins en outs over Air Canada te delen. Ik analyseer cijfers om te zien waar de kansen liggen om te groeien en daar dan weer plannen voor op te stellen om de kansen te realiseren. Ik kan ook bezig zijn met marketingcampagnes of het ontwikkelen van studiereizen. Genoeg te doen in soms te weinig tijd. De rode draad blijft, contact houden met klanten.”

Wat is je favoriete Canadese bestemming, en waarom?
“Mijn favoriete stad is Toronto. Ik ben hier nu al vaak geweest en ken ondertussen de stad erg goed. Het voelt zelfs al een beetje als thuiskomen als ik er weer ben.

Mijn favoriete provincie is Nova Scotia. De afwisseling tussen de steden, dorpen als Halifax en Lunenburg, en de nationale parken in combinatie met de vriendelijke mensen, maakt het een fantastische provincie om te ontdekken. Halifax en Lunenburg hebben heel veel leuke restaurants en barretjes om een gezellige tijd met elkaar te hebben en in de Parken Cape Breton en Kejimkujik kan je prachtige wandelingen of kajaktochten maken.”Recente berichten