23 juli 2024
Thumbnail voor Yvonne de Boer focust zich op ontspanning en ervaring met slow travel: ‘Je voelt de passie’

Yvonne de Boer focust zich op ontspanning en ervaring met slow travel: ‘Je voelt de passie’

Welke elementen staan centraal bij slow travel?
“De tijd nemen voor elkaar, het eten - en dan met name de lokale gerechten en wijnen - kleinschalige activiteiten en vooral ontspanning. In een wijnregio voel je de passie van de wijnboeren die het hele jaar bezig zijn om uiteindelijk de beste druiven te kunnen oogsten voor hun wijn.”

Hoe kwam je op het idee om je te focussen op slow travel?
“Vanuit mijn passie voor wijn en wellness ben ik jaren geleden begonnen met het schrijven van blogs over dit onderwerp. Eerst schreef ik alleen over bestemmingen, maar sinds 2017 organiseer ik zelf ook wijnreizen. Ik had veel kennis over wijn, culinair eten en wellness en dat zijn de voornaamste slow travel activiteiten. Aangezien ik ook een achtergrond heb in de reiswereld en evenementenorganisatie, leek het mij een logische stap om slow travel reizen te gaan samenstellen.”

Naar welke bestemmingen organiseer je die reizen?
“Mijn specialisatie op het gebied van bestemmingen is met name Zuid-Europa zoals bijvoorbeeld Catalonië in Spanje. Dit is een geweldige slow travel bestemming met een variatie aan accommodaties, zoals kleinschalige boutique hotels, en een grote diversiteit in het landschap en activiteiten met betrekking tot wijn en culinair. En niet te vergeten de tradities zoals de human towers (castellers) en de vele feesten.”

Hoe ziet een slow travel vakantie er ongeveer uit?
“Dat varieert. Zo kan het een rondreis zijn waar je langer dan een dag op een bestemming blijft met elke dag een andere activiteit. Denk hierbij aan een wijnregio als bestemming met bezoek aan wijnboeren, leuke dorpen of steden en activiteiten zoals fietsen, een kookworkshop of yoga/winefulness in een wijngaard. Tijdens zo’n rondreis zijn er geen lange reistijden tussen de verschillende bestemmingen.”

Waarmee prikkel je de klant om voor slow travel te kiezen?
“Aan de hand van mijn reisvoorstel en de verhalen die ik vertel probeer ik de klant te prikkelen. Veel mensen zijn niet bekend met het concept en denken bij een slow travel bestemming bijvoorbeeld niet gelijk aan de Costa Brava. Voor velen zal het de eerste vakantiebestemming met vrienden geweest zijn, maar het heeft zoveel meer te bieden dan een reguliere strandvakantie. Zo heb je boutique hotels, mooie dorpen, geweldige restaurants en in het achterland de wijnstreek van de Empordà.”

Hoe ziet jouw klantenkring eruit?
“De leeftijd van mijn klanten ligt ongeveer tussen de 35 en 40 jaar. Over het algemeen zijn het echte levensgenieters.”

Verkoop je ook via reisagenten?
“Mijn reizen zijn vrijwel altijd op maat gemaakt. Voor groepsreizen kunnen reisagenten contact met mij opnemen.”Recente berichten