8 september 2024
Thumbnail voor ANVR zet reisbranche op scherp: ‘Ondanks geel/groen reisadvies toch beperkingen’

ANVR zet reisbranche op scherp: ‘Ondanks geel/groen reisadvies toch beperkingen’

LEUSDEN -  Het ministerie van Buitenlandse Zaken is druk met het aanpassen van de reisadviezen voor landen buiten Europa naar de situatie van reisadviezen zoals vóór corona. Hoewel dat voor veel vreugde zorgt in de reiswereld, waarschuwt de ANVR dat er ondanks het groene of gele reisadvies inreisbeperkingen voor bepaalde landen blijven gelden.


De reisadviezen zijn losgekoppeld van de coronasituatie en worden nu gebaseerd op álle veiligheids- en gezondheidsrisico’s, net als voor de coronacrisis. Alleen als ergens een nieuwe zorgwekkende coronavariant opduikt, zal een land alsnog een oranje reisadvies krijgen.

“In de praktijk betekent dit dat je het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl goed moet blijven lezen en interpreteren”, aldus de ANVR. De kleur zegt namelijk niets (meer) over de vereiste coronamaatregelen en de inreisbeperkingen die een land stelt. “Voorbeeld van vandaag: Australië kleurt groen, maar door verdere inreisbeperkingen blijft de buitengrens van Australië gesloten voor buitenlandse reizigers met doel toerisme.”

De koepelorganisatie wil daarom benadrukken dat het hanteren van de overheidssite belangrijk blijft.