19 juli 2024
Thumbnail voor Bouw TUI BLUE hotel Curaçao officieel van start

Bouw TUI BLUE hotel Curaçao officieel van start

De bouw van het TUI BLUE Curaçao hotel is officieel van start gegaan. Het hotel komt in Santa Martha, op Bandabao. Met een feestelijk evenement en een symbolische eerste schop in de grond werd het officiële startschot voor de bouw gegeven. Onder andere minister-president Pisas was bij dit bijzondere moment aanwezig. 

Het hotel wordt een TUI BLUE for All, krijgt 300 kamers en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2026 de eerste gasten ontvangen. Antoin Klein Hofmeijer, Head of TUI Dutch Caribbean: “TUI en Curaçao zijn al jarenlang met elkaar verbonden. Jaarlijks brengen wij als reisorganisatie de meeste Nederlandse gasten naar het eiland. Een TUI concepthotel stond dan ook al lang op onze wensenlijst. Ik ben trots dat we hier met elkaar staan om de start van de bouw te vieren. Ik ben ervan overtuigd dat  TUI BLUE Curaçao een van de allerbeste accommodaties binnen het TUI BLUE concept wordt. Santa Martha is de perfecte locatie, met de authentieke omgeving en gelegen aan een van de mooiste stranden van de Caribbean. Met dit hotel krijgt Curaçao er een prachtige toeristische trekpleister bij waar we zeker veel TUI klanten blij mee gaan maken.”

Stimulans
Het nieuwe hotel zal een enorme stimulans zijn voor het toerisme op het eiland, zo werd benadrukt door de minister-president van Curaçao. Het resort zal naar verwachting meer dan 400 banen creëren en vertegenwoordigt een investering van 80 miljoen dollar. Dit betekent niet alleen een nieuwe bron van werkgelegenheid maar stimuleert ook een duurzame ontwikkeling van de regio Bandabao. De verwachting is dat het resort niet alleen gasten uit Nederland zal verwelkomen. "Ook TUI-vakantiegangers uit andere landen, zoals België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, zullen hun weg naar dit concepthotel weten te vinden", aldus TUI.

Bij de bouw van het hotel is veel aandacht voor duurzaamheid. "Zo worden duurzame materialen gebruikt, wordt er een groot aantal zonnepanelen aangelegd waarmee het hotel van energie wordt voorzien en worden geavanceerde technologieën geïmplementeerd voor water- en afvalbeheer", aldus TUI.