25 juni 2024
Thumbnail voor British Airways gaat ’s winters én veel vaker vliegen van Londen Gatwick naar Schiphol

British Airways gaat ’s winters én veel vaker vliegen van Londen Gatwick naar Schiphol

LONDEN - British Airways vliegt straks ook in de winter van Londen Gatwick naar Schiphol. Hiermee biedt de maatschappij het hele jaar door vluchten aan tussen beide luchthavens. Er wordt in de winter drie tot vier keer per dag heen en weer gevlogen op de route met een Airbus A320. Dat is aanzienlijk meer dan de één tot twee retourvluchten per dag in de zomer.


De extra vluchten naar Amsterdam zijn onderdeel van BA’s uitbreiding van het winterschema van Gatwick naar verschillende (nieuwe) bestemmingen, waaronder Salzburg, Genève, Lyon, Dubrovnik, Malaga, Marrakech, Nice en Verona. Dat meldt London Air Travel, en blijkt ook uit het reserveringssysteem.

British Airways heeft voor de short- en mediumhaul-operatie op Gatwick een nieuwe dochtermaatschappij opgericht: BA Euroflyer. Die heeft dezelfde branding als het moederbedrijf, maar vliegt met goedkoper personeel. Zo wil BA beter de strijd aan kunnen gaan met prijsvechters als easyJet, die op Gatwick zeer dominant zijn. EasyJet vliegt overigens tot wel acht keer per dag tussen Gatwick en Amsterdam.

British Airways biedt naast de vluchten van Gatwick, nog steeds het hele jaar door vluchten vanaf Heathrow naar Schiphol aan. Daarnaast vliegt dochterbedrijf BA Cityflyer van London City Airport naar zowel Amsterdam als Rotterdam.