14 juni 2024
Thumbnail voor Corendon en Marriott ondertekenen overeenkomst voor vijf hotels in Nederland

Corendon en Marriott ondertekenen overeenkomst voor vijf hotels in Nederland

BADHOEVEDORP – Corendon Hotels & Resorts tekent een franchiseovereenkomst met Marriott International voor vijf hotels in Nederland. De samenwerking vertegenwoordigt bij elkaar circa duizend hotelkamers in en rond Amsterdam. Corendon verwacht de zichtbaarheid van haar hotels in alle markten te verbeteren en de hotels zullen ook deel uitmaken van Marriotts loyaliteitsprogramma.


Marriott exploiteert meer dan 8.000 hotels in 139 landen over de hele wereld. Corendon zal de vijf Nederlandse hotels blijven exploiteren onder de vier Marriott International merken: Autograph Collection, Tribute Portfolio, Residence Inn by Marriott en Fairfield by Marriott.

Per vandaag wordt Corendons The College Hotel in Amsterdam omgetoverd tot een Autograph Collection hotel. In dit portofolio vallen hotels met een eigen identiteit in grote steden. Het boetiekhotel met 40 kamers is gehuisvest in een 19e-eeuws schoolgebouw en biedt een plek voor sociale en zakelijke evenementen.

Begin volgend jaar wordt het Corendon City Hotel omgedoopt tot een Tribute Portfolio hotel met de nieuwe naam: Corendon Amsterdam Nieuw-West. Het Corendon Plaza hotel, gelegen in het Corendon Village-complex in Badhoevedorp, ondergaat ook een renovatie en zal in de loop van 2023 worden omgedoopt tot Corendon Amsterdam Schiphol Airport. De twee resterende panden in het Corendon Village-complex zullen een Residence Inn – gericht op gasten die langer willen verblijven - en een Fairfield worden.