11 mei 2024
Thumbnail voor Corendon: ‘Na nieuws over versoepelde reisadviezen direct toename in boekingen’

Corendon: ‘Na nieuws over versoepelde reisadviezen direct toename in boekingen’

LIJNDEN - Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken heel wat reisadviezen voor landen buiten Europa versoepeld. De wereld kleurt steeds geler en groener. Dat de reisbranche blij is met de versoepeling, is een understatement. Ook Corendon kijkt uit naar de boost in de boekingen door de veranderende reisadviezen, laat de reisorganisatie weten in een reactie aan Reisbizz.nl.


Corendon is blij dat ook de reisadviezen buiten Europa nu eindelijk van oranje naar geel wijzigen. Maar de reisorganisatie heeft geen begrip voor de testplicht voorafgaand aan de terugvlucht. “Vrijwel geen enkel ander land hanteert deze regel en dit werpt alsnog een extra drempel op om een vakantie te boeken. Als je als overheid dan toch vakantiegangers wil testen, doe het dan zoals in België: bij terugkeer in het land en niet voorafgaand aan de vlucht.”

In de praktijk verandert er voor Corendon niet veel door de gewijzigde reisadviezen. “Wij boden al lang weer oranje bestemmingen aan, zoals Turkije, Egypte, Gambia, Kaapverdië, Zanzibar, de Antillen en vanaf België naar de Dominicaanse Republiek. Maar voor de boekingen zal dit een enorme boost geven.” En dat merkte de reisorganisatie ook direct. “We houden continu bij of er een toename in de boekingen te zien is en al helemaal als dit soort versoepelingen worden aangekondigd. Het nieuws had meteen het door ons gewenste effect: de boekingen namen significant toe.”

Boeken voor de langere termijn
Corendon ziet het vertrouwen bij de consument steeds meer groeien. “Er wordt steeds vaker boekingen gemaakt voor de langere termijn zoals voor de zomervakantie én in de periode erna. In de afgelopen maanden zagen we vooral boekingen binnenkomen voor vier tot zes weken voor vertrek en dat patroon verandert nu.” Normaal gesproken is januari de belangrijkste boekingsmaand voor de zomer, maar de reisorganisatie verwacht dit jaar een verschuiving naar eind februari en maart. “Op dit moment zijn vooral Griekenland, Turkije en Spanje heel erg populair voor de zomer. Voor de verre bestemmingen zijn Bonaire en Curaçao favoriet.”