20 juni 2024
Thumbnail voor De studiereis van… Jennie Visser naar verrassend Venlo

De studiereis van… Jennie Visser naar verrassend Venlo

Hoewel de eerste twee edities van de Reisbizz-rubriek ‘De studiereis van…’ over respectievelijk Mexico en de Filipijnen gingen, houden we het deze keer iets dichter bij huis. Travel Counsellor Jennie Visser ging samen met Travel Counsellors-duo Rob en Bram een weekend naar Venlo. Jennie was blij verrast door de Limburgse Hanzestad.

“Nu denk je zeker, Venlo, lekker dichtbij”, begint Jennie haar verhaal. “Niet de gebruikelijke zonnige of verre bestemming die wij reisadviseurs vaak bezoeken. Maar verrassend, duurzaam en sfeervol is Venlo wel. Ik bezocht deze stad op uitnodiging van het Convention Bureau Venlo en ging samen met gewaardeerd collega duo Rob & Bram ter plaatse om de stad te ontdekken. Samen met nog vijf collega’s van Travel Counsellors werden we een weekend verrast en in de watten gelegd door Venlo.”

Onder leiding van Boy Haenen van Convention Bureau Venlo kreeg de groep de mogelijkheden te zien die Venlo biedt voor evenementen, bedrijfuitjes en meetings. “En die zijn er volop! Samen met stadsdichter Sef Derkx en met wethouders startten we ’s morgens in het stadhuis voor een inleiding over Venlo. Venlo heeft veel historie en cultuur en dat blijkt uit de bevlogen verhalen van Sef. Met humor en charme wist Sef ons enthousiast te maken over deze gezellige stad met gepassioneerde ondernemers en vriendelijke bewoners."

Unieke samenwerkingen
"Terwijl Sef de mooie historische plekjes, unieke winkels en gezellige restaurants en terrassen liet zien, kregen we een kijkje in de keuken van evenementen, bedrijfuitjes en meetings in Venlo en omgeving. Venlo biedt veel en verrassende evenementenlocaties. Eén daarvan is de Maaspoort Theater & Events. Het grote en moderne complex heeft meerdere zalen, meetingrooms en uitstekende food & beverage faciliteiten. Voor een uitstekend diner met heerlijke wijn is het restaurant Cabillaud een aanrader. Doordat het poppodium Grenswerk direct naast het Theater ligt, kunnen hier unieke samenwerkingen plaatsvinden. Grenswerk biedt vele mogelijkheden zoals ruimtes voor meetings, feesten, vergaderingen in een prachtig gebouw met moderne uitstraling.”

“Een bijzondere plek voor de koffiebreak met Limburgse vlaai vonden we in de voormalige kerk in het centrum van Venlo. Domani biedt een nieuw cultureel podium in een prachtige sfeervolle locatie. Niet alleen geschikt voor presentaties of bijeenkomsten maar ook voor concerten of culturele activiteiten”, vertelt Jennie.

Venlose ondernemers
“Het is geweldig om te zien hoe de Venlose ondernemers en de gemeente Venlo elkaar proberen te versterken door samen te werken, mee te denken en de regio Venlo op de kaart te zetten als go-to spot voor evenementen. Venlo heeft vele leuke hotels in het centrum, zoals het mooie Theater Hotel, het kleinschalige Mr. Jigs met vriendelijk personeel en gezellige bar, of Hotel Valuas aan de Maas.”

“Zoekt jouw klant een unieke en geschikte locatie voor een evenement? De ultieme duurzame optie in Nederland is Venlo, uitstekend bereikbaar met het treinstation in het centrum. Centraal gelegen in Europa, voldoende parkeerruimte maar ook bereikbaar voor vele luchthavens in de directe omgeving zoals Maastricht, Düsseldorf, Keulen en Eindhoven”, sluit Jennie haar verhaal af.