23 mei 2024
Thumbnail voor Eerste TUI-vlucht van Schiphol naar Gran Canaria en Tenerife vertrokken

Eerste TUI-vlucht van Schiphol naar Gran Canaria en Tenerife vertrokken

SCHIPHOL - De eerste vlucht met vakantiegangers van TUI is woensdagmorgen vanaf Schiphol vertrokken richting Gran Canaria en Tenerife. De touroperator uit Rijswijk laat aan deze site weten dat de Boeing 737-800 "tjokvol" zat.


Ook voor de komende dagen staan er nog heel wat vluchten gepland naar Griekenland en de Spaanse eilanden en die zijn zo goed als vol, aldus TUI.

"Mensen maken gebruik van de extra vrije dag van het Pinksterweekend. Het koele natte weer hier zorgt mede voor een boost in boekingen. We zetten waar mogelijk steeds capaciteit bij, door de inzet van een extra vliegtuig of een groter vliegtuig", laat de woordvoerster weten aan dit medium.

Wie op korte termijn naar de zon wil, moet even zoeken, maar er zijn nog mogelijkheden te vinden. "Het is belangrijk dat mensen zich goed blijven informeren over de voorwaarden en maatregelen die per land gelden. Zo is voor Spanje nog een PCR-test vereist."

Twee passagiers die woensdagmorgen met een vervalste test wilden inchecken zijn geweigerd.

Sinds de persconferentie van de Nederlandse minister-president Mark Rutte ruim een week geleden zagen we al dat de boekingen voor de zomervakantie weer op gang kwamen. Zaterdag meldde TUI dat er vooral voor de korte termijn wordt geboekt met vertrek eind mei en begin juni.

De touroperator vliegt naast de combinatie Gran Canaria en Tenerife, met pakketvakanties ook naar Griekse bestemmingen waaronder Rhodos, Kos en Zakynthos en naar de Nederlandse Antillen.