25 mei 2024
Thumbnail voor Ester America over nieuwe rol als ZRA: ik kijk ernaar uit om weer passie in mijn werk te vinden

Ester America over nieuwe rol als ZRA: ik kijk ernaar uit om weer passie in mijn werk te vinden

VELDHOVEN - Met dertig jaar ervaring in de reisbranche kun je Ester America met recht een vakvrouw noemen. Na zowel bij een TUI-reisbureau in Veldhoven als in Roermond gewerkt te hebben, met een vijfjarige tussenstop op het reisbureau Departures in Veldhoven, heeft Ester besloten om als ZRA verder te gaan. Dit gaat ze doen onder de vlag van TUI at Home, want daar heeft ze het fijn en voelt ze zich thuis. Reden genoeg voor Reisbizz om Ester te vragen naar dit nieuwe hoofdstuk in haar carrière.


Tot voor kort was Ester Retail Sales & Service Lead bij TUI in Veldhoven. Binnen deze functie hield Ester zich bezig met baliewerkzaamheden en het coachen van collega's in de verschillende winkels. "We zijn een regio met zes winkels en vier Sales en Service Leads."

Ondanks dat Ester zich altijd erg thuis voelde op de reisbureaus van TUI en het voormalige Holland International, heeft ze toch besloten om voortaan als zelfstandig reisagent door het leven te gaan. “Na bijna dertig jaar reisbureau vond ik het wel eens tijd om verder te kijken. In mijn huidige functie heb ik te maken met veel randzaken en ik kijk ernaar uit om weer passie in mijn werk te vinden.” Op de vraag hoe ze die passie weer hoopt te vinden, zegt Ester: “Ik kijk ernaar uit om zelf mijn uren in te kunnen delen en weer blij te worden van wat ik het leukste vind: reizen uitzoeken, boeken en klanten blij maken. Ik houd van maatwerkreizen en de beste deal voor de klant vinden.”

Andere partij dan TUI geen optie
Dat ze ook als ZRA bij TUI wil blijven, komt doordat ze al zo lang werkzaam is bij de reisorganisatie en trots is op het bedrijf. Bij een andere partij aansluiten is dan ook nooit een optie geweest: “Ik heb me altijd erg thuis gevoeld bij TUI. Vooral de fijne collega’s en de leuke klantencontacten hebben de tijd doen vliegen.”

Door de jarenlange ervaring op de reisbureaus in de regio heeft Ester een flinke klantenkring opgebouwd. Deze hoopt ze tijdens haar ZRA-schap nog verder uit te breiden. “Mijn kennis van veel bestemmingen kan ik dagelijks in de praktijk brengen om mijn tevreden klantenkring uit te breiden. Ik kan ook mijn eigen marketingstrategie bepalen, wat ik erg leuk vind om te doen. Kortom: ik sta te trappelen!”

Ondanks dat de toekomst “altijd lastig te plannen is”, hoopt Ester zich te specialiseren op het aanbieden van maatwerkreizen en cruises. “Dat is in ieder geval mijn streven.”

Van kleins af aan
Dat Ester in de reisbranche zou gaan werken, was al vroeg een uitgemaakte zaak. “Al van kleins af aan houd ik van reizen en andere culturen. Op de havo wist ik al dat ik op een reisbureau wilde gaan werken. Omdat ik toen al verkering had, heb ik nooit de ambitie gehad om in het buitenland, als reisleider bijvoorbeeld, te gaan werken.” In de loop der jaren, toen Ester al aan het werk was, is die passie voor reizen alleen nog maar gegroeid. Het werken op het reisbureau beviel erg goed en gedurende deze jaren heeft ze vele mooie studiereizen en privéreizen mogen maken.

Ester start woensdag 1 februari officieel als zelfstandig reisagent bij TUI at Home.