21 mei 2024
Thumbnail voor Geen Eurostar door overstromingen in tunnels

Geen Eurostar door overstromingen in tunnels

Eurostar annuleert zaterdag alle hogesnelheidstreinen vanuit Londen naar Parijs, Amsterdam en Brussel en omgekeerd. In totaal gaat het om 41 treinen. Daardoor zijn volgens Eurostar zo'n 30.000 reizigers gestrand.

Zaterdagochtend reden er al geen treinen meer door een overstroming van een tunnelbuis onder de Thames in Londen. Het ging onder andere om een trein vanuit Londen naar Amsterdam en een trein van Amsterdam naar Londen. Om 16.45 uur zou er nog een trein vanuit Amsterdam vertrekken richting de Britse hoofdstad, maar deze rijdt dus ook niet.

Wanneer de treinen wel weer gaan rijden is nog onbekend. Network Rail, de eigenaar van de Britse spoorweginfrastructuur, houdt Eurostar op de hoogte over de situatie en of er zondag weer wel gereden kan worden. "We zullen rechtstreeks contact opnemen met klanten die gaan reizen om hen op de hoogte te houden."

Volgens Eurostar is de situatie in de tunnel nog niet verbeterd. De onderneming zegt de onvoorziene problemen die klanten treffen, te betreuren. "We begrijpen dat dit een cruciaal moment is om naar huis te gaan, aan het einde van de feestdagen en in de aanloop naar Nieuwjaar. We steunen klanten in de stations", meldt het bedrijf.

De brandweer probeert al de hele dag het water weg te pompen. De tunnel in de buurt van het station Ebbsfleet International liep onder water als gevolg van het noodweer in het Verenigd Koninkrijk. Op beelden is te zien dat het spoor volledig onder water staat.

Op het station London St Pancras is het een chaos met gestrande reizigers. Sommige woedende klanten kwamen er pas achter dat er geen treinen reden toen ze zaterdagochtend aankwamen op St Pancras. Naar verluidt gingen sommigen terug naar huis om de auto te pakken en te proberen om met de veerboot over te steken. Anderen kozen ervoor om vluchten te boeken.