11 mei 2024
Thumbnail voor Groei boekingen buiten Europa: Curaçao piekt

Groei boekingen buiten Europa: Curaçao piekt

De GfK/ANVR cijfers over september laten fors meer boekingen zien in vergelijking met vorig jaar (+27 procent). Rekening houdende met de problemen op Schiphol in 2022, waardoor dit de boekingen ongetwijfeld negatief heeft beïnvloed, is er ook sprake van forse groei ten opzichte van 2019.




Er werd ook in september weer flink buiten Europa geboekt. In totaal boekte 18 procent een reis buiten Europa waarbij Curaçao een piek toont. Opvallend is dat de stijging van boekingen buiten Europa geldt voor alle continenten met verschillen van +18 procent voor Afrika tot een +48 procent voor Azië.

Landen als Japan, Jordanië, Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en ook Maleisië, zijn in Azië de sterke groeiers. China groeit maar is nog lang niet op het oude (2019) niveau.

Achterstand voor Griekenland en Turkije
Bij Zuid-Amerika wordt de groei vrijwel uitsluitend getrokken door de bestemming Curaçao. Binnen Europa is sprake van een brede groei bij vrijwel alle bestemmingen waarbij vooral Italië, Portugal en Noorwegen in trek waren. Dit in tegenstelling tot Griekenland en Turkije, daar bleven de boekingen achter ten opzichte van 2022.