18 mei 2024
Thumbnail voor Ingrid, Caroline en Eva vormen het Afrika-team van Special Traffic: ‘Met z’n drieën weet je meer’

Ingrid, Caroline en Eva vormen het Afrika-team van Special Traffic: ‘Met z’n drieën weet je meer’

MONNICKENDAM -  In het zonnige Monnickendam maken we in het historische pand met daarin het kantoor van Special Traffic, kennis met het Afrika-team van de reisorganisatie. Met z’n drieën zijn Ingrid, Caroline en Eva goed voor ruim honderd jaar reiservaring.


Het Afrika-team is eerder dit jaar uitgebreid met twee nieuwe collega’s. Caroline en Eva kwamen beide over van Travel Impressions. “Ze zijn op precies het goede moment gekomen”, vertelt Ingrid. “Ze kennen de bestemming goed en nemen veel kennis met zich mee. Het is fijn en belangrijk dat we onze ervaringen kunnen delen. Met z’n drieën weet je veel meer.”

Direct verkocht aan Zuid-Afrika
Eva werkt zo’n 28 jaar in de reiswereld. “Ik ben begonnen bij een reisbureau en ging daarna al eens aan de slag bij Special Traffic. Vervolgens startte ik bij Amex en boekte ik vakanties voor de kaarthouders. In die tijd ben ik op studiereis naar Zuid-Afrika geweest en was ik direct verkocht. Hierna ben ik bij Travel Impressions aan de slag gegaan.”

Ingrid komt al zo’n dertig jaar in Afrika. “Bij Rotunda Tours is mijn Afrika-carrière begonnen. Ik heb ontzettend veel gezien van het continent. Ik denk dat ik wel dertig keer in Zuid-Afrika ben geweest.  Toch blijf je nieuwe dingen vinden. Het ontwikkelt zich en het blijft spannend. Ik ben daar nog steeds niet uitgekeken.”

Huwelijksaanzoek
Caroline is ten huwelijk gevraagd in Zuid-Afrika. “In Makweti kwamen we tijdens een gamedrive een hele groep leeuwen tegen, echt fantastisch. Na één minuut zei de ranger dat we verder gingen. Ik dacht bij mezelf: ‘wat is dit voor een ranger die wegrijdt bij een hele groep leeuwen’. Mijn vriend begon al wat te seinen waarna we toch doorreden. Tijdens de zonsondergang nam de ranger de kinderen mee en stond Dennis plots met een verlovingsring in zijn hand. Ik kreeg spontaan de slappe lach, omdat ik het niet had zien aankomen. Nog diezelfde vakantie zijn we getrouwd op de Leeuwenberg.”

In de Reisbizz Special staat een uitgebreid interview met het Afrika-team van Special Traffic. Wil jij meer over ze lezen, lees dan het volledige artikel.