24 mei 2024
Thumbnail voor New York gaat vaccinatiebewijs verplichten voor onder andere restaurants

New York gaat vaccinatiebewijs verplichten voor onder andere restaurants

NEW YORK - New York gaat een bewijs van inenting verplicht stellen in veel overdekte bedrijfsruimten, zoals restaurants en sportscholen. Dat kondigde burgemeester Bill de Blasio gisteren aan. Het programma ‘The Key to NYC’ zal een bewijs vereisen in overdekte eet-, fitness-, amusements- en evenementengelegenheden.


Volgens CNN noemde de burgemeester het een eerste aanpak in het land. “Dit wordt een vereiste. Het beklimmen van deze ladder geeft ons meer en meer mogelijkheden om terug te vechten”, aldus de burgemeester. “Als je niet gevaccineerd bent, kun je helaas nergens aan meedoen.”

Het programma gaat van start op 16 augustus en de handhaving zal beginnen op 13 september. De maatregel is vergelijkbaar met maatregelen in Europa, waar het Franse parlement een ‘gezondheidspas’ vereist met een bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR-test om onder andere restaurants en bars binnen te komen. Volgens De Blasio zal de maatregel op weerstand stuiten, maar stelde dat dit voor veel mensen een levensreddende maatregel zal zijn.