23 juli 2024
Thumbnail voor Nordic zet koers naar duurzaamheid en maakt reizen CO2-neutraal

Nordic zet koers naar duurzaamheid en maakt reizen CO2-neutraal

LONDERZEEL - Reisorganisatie Nordic onderneemt actie om voortaan duurzame reizen aan te bieden. De touroperator die is gespecialiseerd in reizen naar Scandinavië kiest al jaren voor duurzame partners in hun samenwerkingen en zal vanaf nu ook de CO2-uitstoot van alle reizen compenseren.


Nordic heeft de duurzame ambitie om de CO2-uitstoot van al hun reizen terug te dringen. Op basis van het reisprogramma van de klant berekent Nordic hoeveel de CO2-uitstoot van die specifieke reis bedraagt. Dit compenseert de reisorganisatie met duurzame projecten in samenwerking met ClimateCare. “Zo steunen wij zowel de bouw van een grootschalig windmolenpark in Turkije als een kleinschalig waterkrachtproject in Tadzjikistan met een grote sociale impact”, laat Nordic weten. “Door het compenseren van de uitstoot, kan Nordic CO2-neutrale reizen aanbieden aan de klanten.”

Naast het compenseren van de CO2-uitstoot, kiest Nordic ook bewust voor duurzame partners wanneer ze samenwerkingen aangaan. Zo werkt de touroperator samen met onder andere Brussels Airlines, Hurtigruten, Corendon en Explore the North.

Travelife certificaat
Eind juli behaalde Noridc het Travelife certificaat, waarmee zij voldoen aan meer dan honderd criteria gaande van kantoorbeheer, het productaanbod, internationale partners tot reisdocumenten voor klanten. “Het certificaat is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn en het is motivatie om onze interne organisatie en onze reizen verder te verduurzamen”, zegt Hugo van Drie, directeur bij Nordic Nederland.

Voor Nordic stopt het niet bij het behalen van het Travelife certificaat. Het bedrijf heeft de ambitie om zo snel mogelijk Travelife Certified te worden.