19 juni 2024
Thumbnail voor RIU opent Health Solidarity Clinic op Sal

RIU opent Health Solidarity Clinic op Sal

SAL - Hotelketen RIU heeft op 20 april een Health Solidarity Clinic voor kinderen geopend op het eiland Sal in Kaapverdië. Dankzij deze nieuwe kliniek krijgen kinderen van de nul tot dertien jaar gratis en permanent gezondheidszorg. RIU werkt al sinds 2014 mee aan dit project.


De opening van de kliniek, die plaatsvond in het gemeenschapscentrum van Châ de Matias waar de kliniek is gevestigd, werd bijgewoond door Filomena Gonçalves, de Kaapverdische minister van Volksgezondheid.
Joan Trian Riu, algemeen directeur van RIU Hotels & Resorts, en Iñaki Gascón, voorzitter van de vereniging Africa Avanza, waren aanwezig bij de opening van het samenwerkingsverband tussen RIU en Africa Avanza. Ook aanwezig was Arminda Ramos Fortes Lopes, voorzitter van de Associação Chã de Matias.

Steun bieden aan lokale ontwikkelingen
RIU wil zijn sociale investeringen in alle landen waar het actief is vergroten. Ze vinden het belangrijk om te helpen en betrokken te zijn bij lokale ontwikkelingen. Dit is namelijk niet het enige project waar RIU zich mee bezighoudt. Er is onlangs ook een overeenkomst getekend om Ponta Sino, het natuurgebied van Santa Maria, te beschermen.
Om dit project te realiseren krijgt het hotelbedrijf steun van het ministerie van Volksgezondheid in Kaapverdië. Ook werken ze samen met Africa Avanza, de vereniging voor ontwikkelingssamenwerking en ontvangen ze steun van het ministerie van Landbouw en Milieu en Projecto Biodiversidade om Ponta Sino te beschermen.